jun 08

Zegenrijk

Nu ik dit schrijf ben ik 13 jaar predikant. De datum 25 mei zal mij altijd bij blijven, een glimlach doen maken omdat dit de datum is van mijn bevestiging en intrede. Een zegenrijke gebeurtenis. 

Ik leef en werk vanuit mijn hart,
bron van liefde en kracht en bedenk:
“Tussen wat zich in mij voltrekt en Hem die het voltrekt,
bestaat de vreugdevolle band van de Eeuwige liefde”.
Het is gezond om werk af te wisselen met rust. Mijn man en ik hebben met onze camper twee weken een rondreis gemaakt via de Betuwe naar Twente. Wat is Nederland mooi! Maar in Engeland zouden ze zeggen: “it’s raining cats and dogs”. Gelukkig zijn die uitspraken niet letterlijk. Van een vriend kreeg ik een swingend muziekje: “Strome van seën” (“Stromen van zegen” in het Afrikaans). Voor het land was het een zegen van regen. Mijn vriendin appte:  Ik zing liever: “Heer, ik hoor van rijke zegen…”, dan krijg je alleen enkele dropp’len. Doordat plensweer kwamen wij wel heerlijk tot rust op een weiland met paard, koe, kalfje en parelhoenders.  Ik ben helemaal weer fris en vol nieuwe energie. Vandaag begin ik weer aan het werk en laat mij inspireren door de Geest.  Met de (nieuwe) ambtsdragers zal ik plannetjes maken voor de komende tijd.
De plannen voor het jeugdwerk zullen concrete vormen aan nemen. Vandaag begin ik met het project: Blik op jou. Alle jarigen van 12-20 zal ik op of rond hun verjaardag bezoeken met een zak met een felicitatiekaart, een blikje cola, een blikje smints, een leukedingenopschrijfboekje en een hart (van aandacht). 
En ik ben bang dat die fijne openluchtdienst in samenwerking met RK op het ODO terrein nog even uitgesteld moet worden. Hou de website in de gaten want het wordt toch een “Midzomerkerkdag”.
Ik wens u gezondheid, goede rust te midden van activiteiten en ik wens u stromen van zegen.
Hartelijke groet van ds. Rianne Noordzij.
En als u het fijn vindt dat ik bij u/ jou op bezoek kom, bel gerust: 06 414 80 250.