jun 07

Zaterdag 22 juni Kerkennacht – programma

Kerkennacht 2019 op zaterdag 22 juni.

“Is dit óók kerk?”

Op zaterdag 22 juni houden wij met de gezamenlijke kerken in Midden-Delfland kerkennacht 2019. De kerk is dan open vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur, We willen gedurende die avond de kerk presenteren, laten zien dat de kerk meer inhoudt dan alleen de plaats waar je op zondag naar toe gaat.

Wat is de Kerkennacht?
Dit tweejaarlijkse evenement wil de drempel om een plaatselijke kerk binnen te gaan verlagen.

Tijdens de Kerkennacht laten plaatselijke kerken in het hele land zien dat je in hun kerk verassende dingen kunt beleven. Onder het motto “Is dit óók kerk?” stellen kerken zichzelf open en laten ze een ongekende kant zien.

Ook in Maasland, Schipluiden en Den Hoorn zijn kerken open.  In Maasland trekken we als Protestantse Gemeente Maasland (de Oude Kerk) en de  Parochie van de H. Maria Magdalenakerk samen  op.

In Schipluiden openen de Jacobus de Meerdere kerk (Burg. Musquetiersingel 56) en de Hervormde Kerk (Dorpsstraat 3) hun deuren. (19.00 – 23.00 uur)

Kerkennacht in Den Hoorn begint in de Rijstuin (Woudseweg 26). Om 15.30 uur zijn volwassenen en kinderen welkom. Om 19.00 uur start het programma in de RK Kerk (Hoornseweg 12).

De kerken laten op die avond een wisselend programma laten zien. In de dorpskernen komen posters te hangen met daaronder flyers met het programma van de afzonderlijke kerken. U bent in al deze kerken van harte uitgenodigd een kijkje te nemen.

Programma in de Oude Kerk:

19.00 uur koffie en thee

19.30 uur Hannie van Dorp speelt dwarsfluit

20.00 uur Spirit zingt

21.00 uur Leo Hans Koornneef speelt orgel

21.30 uur Hannie van Dorp speelt dwarsfluit

22.00 uur Leo Hans Koornneef speelt orgel

22.30 uur afsluiting met een drankje en een hapje

Doorlopend kunt u op de tv schermen het maken van het liturgisch meubilair zien. Natuurlijk kunt u ook uitgebreid de kerk bekijken, wel of niet met een gids.