nov 04

Zondag 8 november

10.00 uur Oude Kerk         ds. B. van Verschuer, Rotterdam

Even doorbijten

De dagen worden korter, de klok staat weer op wintertijd en we zitten wat vaker binnen. Ondanks Corona is veel hetzelfde als alle andere jaren om deze tijd. Toch is het ook anders. Ik heb zojuist naar een ernstige persconferentie zitten kijken. In een tijd met wat minder vertier is dat bij ons thuis echt een uitje. Een kopje koffie met wat lekkers erbij en dan voelt het net of je kijkt naar een voetbalwedstrijd waarin je favoriete club verliest. En ik krijg zomaar het idee dat het echte slechte nieuws nog niet is gezegd. Ik voel namelijk dat deze winter op enig moment het ijs dik genoeg is voor een elfstedentocht. Maar die kan natuurlijk niet gereden worden onder de huidige omstandigheden.

De ernst van alles wat zich deze dagen als nieuws presenteert, vrolijkt niet gemakkelijk op. Toch denk ik dat het verstandig is er met nuchterheid naar te blijven kijken. Al dat gewaarschuw  kan je ook verlammen. Maar we moeten wel blijven leven. Om voor mijzelf ruimte te geven, kan ik enige ironie niet onderdrukken. Op een bepaalde manier geven die persconferenties wel een groepsband. Een beetje vergelijkbaar met de zware preken die ik in mijn jeugd een enkele keer hoorde. Van de drieslag ellende, verlossing en dankbaarheid kon vooral de eerste een wijgevoel geven. Want zondaars waren we allemaal.

Ook al mogen we met nog minder mensen samenkomen, we moeten elkaar er wel doorheen helpen. Soms met humor, ironie, een bemoedigend woord of een klein gebaar. Het gaat voorbij. Er gaan ook weer andere tijden aanbreken.

Tot slot geef ik een leestip. Psalm 23 kan ook in deze dagen ons op een ander spoor zetten.

Wim de Ruyter

Bij de dienst van 8 november

Kerkdiensten in de maand november helaas even zonder kerkgangers.

De dienst is te beluisteren via www.kerkomroep.nl (type Maasland in en u vindt de Oude Kerk) en de dienst wordt ook live uitgezonden via YouTube.

Alleen de dominee, ambtsdragers, organist, koster en mediateam zijn aanwezig. De liederen worden door een solist of als muziek-opname ten gehore gebracht.

“Wie ben”ik”.

Zondag 8 november heeft de dienst als thema “Wie ben ik”. We maken in deze dienst gebruik van gedichten, gebeden en liederen van Dietrich  Bonhoeffer. Op 9 april 2020: 75 jaar geleden is de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer terechtgesteld. In zijn laatste jaren schreef hij in de gevangenis brieven, gedichten en gebeden. Ds. Van Verschuer gaat voor in  deze dienst. Muzikale medewerking wordt verleend door Hannie van Dorp.

Leo Hans Koorneef zal op het orgel spelen in de Oude Kerk.

Laat het groeien (Matteüs 25:14-30) Een man gaat op reis en geeft zijn dienaren een geldbedrag om op te passen. De eerste dienaar krijgt vijf talenten, de tweede krijgt er twee en de laatste krijgt één talent. De eerste twee gaan handel drijven en verdubbelen het bedrag, de derde is voorzichtig en begraaft het in de grond. Via www. kindopzondag.nl  is het verhaal te lezen en te beluisteren. Ook zijn daar bijbehorende verwerkingen te vinden. Per 1 oktober moet worden ingelogd op deze site. In de “Op Weg” van oktober en november 2020 is te lezen hoe u/jij kunt inloggen.

Collectedoel

Deze zondag is het collectedoel: JOB en algemeen kerkelijk werk.  U kunt uw gift of collectebijdrage ook overmaken naar de Diaconie PGM. Dit kunt u doen via een overboeking op het algemene bankrekeningnummer van de PGM: NL77 RABO 0124 1576 02.  Als u hierbij vermeldt in de omschrijving dat het voor de diaconie is kunnen we met elkaar goede doelen blijven steunen. Alvast dank voor uw medewerking!

Overig Nieuws

De bloemen van zondag 1 november zijn met onze hartelijke felicitaties gebracht naar:

M.H. Clements- van der Lippe, Huis te Veldelaan 5. Zij heeft op 31 oktober de leeftijd van 90 jaar mogen bereiken en met onze hartelijke groeten naar; fam. C. van Walsum-Streijl, Plantage 37.

Zaterdag 14 november tussen 10 en 12 uur staan we weer met de Dorcas aanhangwagen aan de Prinses Beatrixlaan 9 in Maasland. Iedere 2e zaterdag van de maand staan de vrijwilligers daar en ontvangen we graag alle textiel, schoenen ,brillen, en mobiele telefoons.

Voor meer informatie: tel.nr. 0105919492

___________________________________________________________________________________________________________________

Algemeen

Predikanten: ds. B.W.J. de Ruyter, tel. 5922313, e-mail: w.de.ruyter@hccnet.nl  en 1 plaats vacant;