sep 23

10.00 uur        Oude Kerk      ds. P. Schelling

Welkom zijn de wijken 1,2 en3

Veel gevaer

Vorige week begon ik mijn stukje met de verwijzing naar een gevelsteen van een pand waar ik regelmatig langs kwam. Op die steen stond: in de wereld is veel gevaer. Ik had dit geïnterpreteerd als het gevaar ligt altijd op de loer. Maar Rien Slot wees mij erop dat deze steen niet naar het dreigende gevaar wijst, maar naar de veelheid van de langskomende boten. De betekenis moet zijn: in de wereld wordt veel gevaren. Rien overtuigde mij, maar ik vind mijn vergissing wel illustratief.

In onderlinge communicatie,  ook in de kerk, hebben we vaak de neiging om als we bekende woorden horen, te denken dat we de ander wel begrijpen. En dan gaat het wel eens mis. Luisteren op de klank heeft veel gevaar.

Dat de klank tot verkeerde conclusies leidt, vind ik ook het risico van het gebruik van al te oude bijbelvertalingen.  Ik heb regelmatig discussies meegemaakt waarin iemand stelde dat een nieuwere vertaling bepaalde belangrijke dingen had weg vertaald. In veel gevallen bleek het te gaan om een misverstand van de taal van de Statenvertaling.

Misverstanden zijn niet altijd te vermijden. Maar Rien herinnerde mij er terecht aan dat je soms wel twee keer moet luisteren. Dat geldt ook voor het geloof. Wij moeten niet te snel denken Gods bedoelingen wel te weten.

Wim de Ruyter

Bij de dienst van 27 september

De dienst is te beluisteren via www.kerkomroep.nl (type Maasland in en u vindt de Oude Kerk) en de dienst wordt ook live uitgezonden via YouTube.

Door de 1,5 meter afstand hebben we in de kerkruimte 90 zitplaatsen beschikbaar.  Elke week zijn de leden  uit enkele wijken welkom om de kerkdienst bij te wonen.

Wijken 1,2 en 3 zijn deze zondag welkom.

Reinier Kroos zal op het orgel spelen in de Oude Kerk.

Voor de kinderen staat een puzzel/verwerking voor de kinderen klaar op de website van onze kerk, met een link naar het verhaal van deze week op  www.kindopzondag.nl. Veel plezier!

Collectedoel

Deze zondag is het collectedoel: Diaconie en algemeen kerkelijk werk.

Ondanks dat we de komende weken kerkdiensten (met beperkt aantal personen) houden kunt u altijd uw gift of collecte bijdrage overmaken naar de Diaconie PGM. Dit kunt u doen via een overboeking op het algemene bankrekeningnummer van de PGM: NL77 RABO 0124 1576 02. Als u hierbij vermeldt in de omschrijving dat het voor de diaconie is kunnen we met elkaar goede doelen blijven steunen. Alvast dank voor uw medewerking!

_____________________________________________________________________________________________________________________

Overig Nieuws

Afgelopen week is Peter Voogt, Dijkgraaf 5, opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand was zeer kritiek. Aanvankelijk moest hij verpleegd worden in Sint Franciscus in Rotterdam. Ondertussen is hij weer overgebracht naar het Reinier de graaf ziekenhuis in Delft. Daar verblijft hij op de IC. Voor Petra en de kinderen zijn dit bijzonder spannende dagen.

Wim de Ruyter

De bloemen van deze week zijn met de hartelijke felicitaties gegaan naar Mevr. B.M. de Bruijn – van den Berg, Pastor Riswickdreef 10 Zij is 19 september  95 jaar geworden. En met de hartelijke groeten naar Mevr. A.A. Eijgenraam – van Nierop, Prinses Beatrixlaan 37

Uitnodiging

We nodigen u uit voor een ontmoetingsavond met koffie en iets lekkers in de noordbeuk van de Oude kerk . Om het aantal bezoekers te reguleren doen we dat met 2 wijken tegelijkertijd. We maken de opstelling in de noordbeuk coronaproef. De komende week zijn de avonden op maandag 28 sept (wijk 3 en 6) en donderdag 1 okt. (wijk 1 en 10). We starten om 19.45 uur. Na een korte opening is het de bedoelingen dat we elkaar ontmoeten, spreken. Er is geen programma. Rond 21.00 uur sluiten we de avond af. U bent van harte uitgenodigd. U kunt zich opgeven via e-mail addiegoudzwaard@gmail.com of tel.06-10933076. Wilt u dit doen uiterlijk op de vrijdag voor de week dat de avond gehouden wordt. Kunt u niet op de aangegeven avond, kies dan een andere.

Bloembollenactie

De folders voor de bloembollenactie liggen alweer enkele weken gereed bij de uitgangen van de Oude Kerk. Maak hier gerust ruimschoots gebruik van en neem ook een folder mee voor familie, buren of kennissen. Dit jaar is maar liefst 40% van de omzet bestemd voor de kerk. De bestelformulieren voor de bloembollen kunnen tot en met zondag 4 oktober worden ingeleverd bij Kees Koppelaar, Riemtale 11 of in de doos die speciaal daarvoor in de Oude Kerk staat. U mag het formulier ook scannen en mailen naar 3155nd11@hetnet.nl Is dit allemaal niet mogelijk? Even een belletje naar 5919141 of 06-26432963 en het bestelformulier wordt bij u thuis opgehaald. Als u nog geen folder hebt mag u die ook op Riemtale 11 ophalen. U kunt de folder ook telefonisch of per mail bestellen om thuis te laten bezorgen.

De bloembollen worden in de 2e helft van oktober bij u thuis afgeleverd in Maasland en omgeving. Mocht u verder weg wonen, dan zal in overleg worden bekeken hoe de bloembollen het snelst bij u thuis komen. Wij rekenen op U!

Workshop Schilderen – opgeven 26 sept

Op zaterdagmiddag 3 oktober krijg je met de werkgroep Inspiratie en Bezinning de gelegenheid om te gaan schilderen. We willen ons laten inspireren en laten verrassen wat op ons doek gaat verschijnen! Je hoeft niet te kunnen schilderen om mee te doen. Je kunt je opgeven tot uiterlijk 26 sept (zie de website, het boekje of de Op Weg). De middag is van 14:00 tot 17:00 in de Oude Kerk.

Algemeen

Predikanten: ds. B.W.J. de Ruyter, tel. 5922313, e-mail: w.de.ruyter@hccnet.nl  en 1 plaats vacant;