jul 29

Weekbericht 9 augustus 2020

Kerkdiensten

Te volgen via  WWW.KERKOMROEP.NL of
via You Tube kanaal  klik hier om de kerkdienst ‘live’ te volgen


Zondag 9 augustus 

10.00 uur        Oude Kerk                 ds. B.E.J.H. Becking, Woerden

Welkom zijn de wijken 7, 8, 9 en 10

__________________________________________________________________________________________________________________

Bij de dienst van 9 augustus

Door de 1,5 meter afstand hebben we in de kerkruimte 90 zitplaatsen beschikbaar.  Elke week zijn de leden  uit enkele wijken welkom om de kerkdienst bij te wonen

Wijken 7, 8, 9 en 10 zijn deze zondag welkom.

Organist

Reinier Kroos zal op het orgel spelen in de Oude Kerk.

Kinderkerk 
Kom jij naar me toe? Matteus 14: 22-33.

De leerlingen gaan met hun boot naar de overkant van het meer, maar ze komen in een storm terecht. Doodsbang zijn ze, hoe moet dit verder?  Lopend over het water komt Jezus naar hen toe.

Voor de kinderen staat een puzzel klaar op de website van onze kerk, met een link naar het verhaal van deze week op  www.kindopzondag.nl. Veel plezier!

Collectedoel

Deze zondag is het collectedoel: kerk in actie noodhulp en algemeen kerkelijk werk.

Toelichting collecte 9 augustus: Kerk in actienoodhulp: kerk in Rwanda

Vandaag collecteren we voor het werk van de Presbyteriaanse kerk in Rwanda. Rwanda is een klein maar dichtbevolkt land in Oost-Afrika met een zeer jonge bevolking. Het land is volop in ontwikkeling. De kerk helpt jongeren en arme gemeenteleden om meer inkomsten te krijgen. Jongeren leren een eigen bedrijf opzetten en worden ook getraind in allerlei leiderschapscursussen, die ze direct kunnen toepassen in hun kerk. Landbouwtrainingen en spaargroepen verbeteren het leven van veel mensen. De wat oudere generatie heeft nog veel last van de genocide die daar in 1994 plaatsvond. In de kerk leren daders en slachtoffers met elkaar praten. Zo is de Rwandese kerk een plek van hoop, hulp en verzoening. Samen zijn we de kerk in actie: in Nederland en in Rwanda. Door uw bijdrage aan deze collecte kan de Rwandese kerk jongeren, armen en getraumatiseerde mensen een steun in de rug geven.