jan 31 2019

R.K. kerk Heilige Maria Magdalena

Hammerdreef 5

3155 BD Maasland

(Postadres: Meester Postlaan 6 3155 BM Maasland)

Het parochiesecretariaat is bereikbaar op

dinsdag – en woensdagmorgen van 09.15 uur – 12:15 uur. Telefoon: 010–5912055

mailadres: maasland@onzelievevrouwvansion.nl

************************************************

WEEK 6 – 2019

Zondag   3 febr.   9.30 uur Eucharistieviering met samenzang Voorganger Pastor D. Verbakel. Er is gelegenheid om de H. Blasiuszegen te ontvangen
      9.30 uur Bijeenkomst H.Vormsel – M.Magdalenazaal
Maandag   4 febr.  20.00 uur Barbaravereniging – De Link
Dinsdag   5 febr.   9.30 uur Eucharistieviering met aansluitend K.B.O.-ontmoetingsochtend Voorganger Pastor E. Stok
      20.00 uur Geestverruimend: Thema-avond. ‘Bidden zoals je bent’ – M.Magdalenazaal
Zondag   10 febr.   9.30 uur Woord- en communieviering m.m.v. St. Caecilia Voorganger Pastor H. Berbée

INTENTIES

• Jacques Senf;
  • Petronella v.d. Drift-Thoen;
  • Riet Brandsen-Nieuweboer;
  • In liefdevolle herinnering aan Petra Tegelaar-v.d. Gaag en een zegen over haar gezin;
  • Voor Kees Lansbergen en zegen over zijn gezin;
  • In dierbare herinnering aan Piet van der Meijs en om zegen voor het gezin;
  • In dankbare herinnering aan Ria Kolmeijer-Munnik;
  • Levende en overleden leden van de parochie;
  • Levende en overleden familie Hofstede.3

Geestverruimend

Op dinsdagavond 5 februari is er een avond met als thema: ‘Bidden  zoals je bent’ in Maasland; 20.00-22.00 uur. “Gebed is de basis voor je leven en zeker voor het werk in de kerk”, zegt      Lizzy Beenhakker. “Mensen vinden het soms lastig om te bidden, ze kunnen geen woorden ervoor vinden. Dan zeg ik: ‘Bid zoals je bent. Bid zonder omhaal van woorden.” Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 3,00

Ook op dinsdagavond 5 februari start in Delft de cursus ‘Heer, leer ons bidden’. In totaal zullen dit 4 avonden zijn.

Op woensdagavond 6 februari vertelt emeritus pastor John Batist over de Spiritualiteit van Thomas Merton in de Adelberthof in Delft.

Voor meer informatie en aanmelden voor deze avonden verwijzen we u naar de roze poster van Geestverruimend.

Gedachtenloop 1 februari 2019

Stichting ProMaa organiseert i.s.m. Senz Uitvaartbegeleiding en Uit Handen uitvaartbegeleiding voor de 3e keer de Gedachtenloop.

Deze vindt plaats op vrijdag 1 februari 2019.

Door het dorp wordt een route uitgezet: vanaf de Oude Kerk naar de algemene begraafplaats, daarna loopt de route naar de Katholieke begraafplaats en weer terug naar het beginpunt.

We verzamelen vanaf 18.30 uur op het Kerkplein, tevens is hier het verkooppunt van de lampionnen. Om 19.00 uur start de Gedachtenloop. Deze kan gelopen worden vanaf 19.00 uur, om 21.00 uur worden de zakken door de organisatie weggehaald.

Voor € 3,00 kunt u een zak kopen, waarop u een tekst, herinnering of mooie gedachte kunt zetten. Daarna levert u deze beschreven zak in (uiterlijk woensdag 30 januari 2019) bij ’t Wapen van Maeslant of Sportcafé Sjee René.

Alle gedachtenlichtenzakken worden op die vrijdag door de organisatie gevuld met zand, neergezet en de kaars wordt aangestoken.

De gedachtenlichtenzakken zijn verkrijgbaar bij een aantal winkeliers, waaronder Boerenbont, café ‘t Wapen van Maeslant (vanaf 10 uur) en sportcafé Sjee René (hier alleen van 18.00 -21.00 uur).

Oproep: zou u zo vriendelijk willen zijn glazen potjes te sparen en in te leveren bij ’t Wapen van Maeslant? Deze gebruiken we ook om de route te verlichten!

Namens Stichting ProMaa, Marianne van Waardenburg (06-37557342)

Amnesty

Schrijfactie Burundi: absurd lange straf voor activist

Mensenrechtenverdediger Germain Rukuki werd in april dit jaar veroordeeld tot 32 jaar celstraf omdat hij streed tegen marteling in Burundi.

Activisten en organisaties onderdrukt

Rukuki zou in 2016 onder meer ‘de staatsveiligheid hebben bedreigd’, omdat hij als werknemer van de inmiddels verboden organisatie ACAT-Burundi zich inzette tegen marteling. De rechter veroordeelde hem ook voor ‘deelname aan een rebellerende beweging’. Maatschappelijke organisaties worden in Burundi steeds meer onderdrukt, nadat in april 2015 een politieke crisis uitbrak. President Nkurunziza besloot toen zich voor een derde termijn herkiesbaar te stellen. Daarop braken massale protesten uit. Veel mensenrechten-verdedigers zijn het land ontvlucht. Degenen die nog in Burundi zijn, worden geregeld bedreigd, gearresteerd en vervolgd na valse aanklachten.

Op zondag 3 februari schrijven we een brief aan de minister van Justitie. We roepen haar op Germain Rukuki onmiddellijk vrij te laten.

Werkgroep Amnesty

Kerkennacht

Op zaterdag  22 juni 2019 houden wij met de gezamenlijke kerken in Midden Delfland de kerkennacht 2019.

De kerk is dan open van 19:00 tot 23:00 uur. Wij willen dan gedurende die avond proberen ieder half uur een andere kant van de kerk te laten zien en soms herhalen we dat. We willen laten zien dat de kerk niet alleen maar iets is waar je eenmaal per week heen gaat, maar dat de kerk meer inhoudt, een gemeenschap in de gemeenschap van Midden Delfland.

Mijn vraag aan onze parochianen is of er mensen zijn die gedurende de avond iets kunnen laten zien wat zij doen voor de gemeenschap in samenwerking met anderen of een koor dat een kleine uitvoering geeft.

Ook  een moment om in stil te zijn.  In de kerk met bijv. orgelmuziek.

Het beschikbare budget is  gering, dus we gaan voor vrijwillige kracht.

Hebben jullie ideeën en wil je meehelpen, laat dit dan weten dan kunnen we samen een leuk en of interessante avond/nacht van maken.

Willem Jan Schildmeijer (wiilemjan.schildmeijer@gmail.com)

geef meer voor het zelfde!

Vul een ANBI formulier in.

(Verkrijgbaar bij het secretariaat R.K. kerk)