jul 09

Wandelen door de duinen van Hoek van Holland – Verslag

Op de prachtige avond van 23 mei ging een groepje van 15 mensen wandelen in de Hoekse duinen bij de Atlantikwall om al lopende te spreken met je buurman/-vrouw over allerlei onderwerpen en zeker ook over de schepping, duurzaamheid en geloof. Het idee is: samen wandelen verbindt.
Rond een tafeltje, neergezet op de parkeerplaats bij de duinen, dronken we eerst een kop koffie en luisterden naar de introductie van ds. Simon van der Hauw. Het ging over respect voor de schepping en over de supermarkt, waar hij ’s middags de eet- en drinkwaren had gekocht; hij gaf hier nogal hoog van op.
Om het onderwerp concreet te maken kregen we wat vragen mee als aanmoediging voor het onderlinge gesprek en daarna gingen we op pad. Er waren erg veel rupsen (de kardinaalsmutsstippelmot?) die een deken van draden over de bomen en struiken had gelegd, maar goed navigerend en oplettend werd het een schitterende wandeling in een gebied waar bijna iedereen voor het eerst kwam. Het was fijn om te doen.
Na de wandeling namen we een wijntje of een sapje rond de inmiddels bekende tafel. We spraken nog na over het plasticafvalprobleem: “Moet groente echt in plastic verpakt ?” Over wat je zelf kunt doen als consument en over het zorgvuldig omgaan met de schepping, de natuur en het milieu.  Diep in de avond vertrokken we weer naar Maasland.
Een heel mooie afsluiting van het jaarprogramma Inspiratie en Bezinning 2018-2019.

Op naar het volgende seizoen.
Koos van Woerden