sep 11

Verslag Startdienst 8 september de Escape room

Zondag 8 september. Startdienst in de Oude Kerk.

Een oproepje: ‘er is straks nog plek in de Escape room'(Escape room: je wordt met je team opgesloten in een ruimte, en moet dmv puzzels en raadsels  de code kraken om er weer uit te komen. Wie lukt dat binnen een uur?) Er waren twee andere teams, en werd nog een team gezocht.

Zullen we.. ja.. we gaan: twee volwassenen, een tiener en vier kinderen.

In de Oude Kerk kregen we eerst een filmpje te zien, over een jongen, die droomde dat hij vanwege zijn christelijk geloof in de gevangenis terecht kwam. We moesten goed opletten.. want in het filmpje kon een aanwijzing zitten die we in de escaperoom konden gebruiken.

Na het filmpje gingen we naar de Escape Room: ieder team werd in een ruimte in de Magneet opgesloten door een bewaker.

Start de tijd! Je hebt een uur om vrij te komen.

We keken om ons heen, in een bijna lege kamer. Aan de muur een poster van een engel. Een landkaart. Op de tafel een pot met een slot erop. In de hoek een emmer met wat wc-rollen. We waren in een gevangenis.

De kinderen begonnen meteen met zoeken, en bleken goed opgelet te hebben toen ze het filmpje keken: de eerste hint om een puzzel op te lossen hadden we gevonden. Maar al snel liepen we vast. Hoe moest dat cijferslot nu open? Gelukkig konden we een hint vragen aan de bewaker.

We hoorden van de bewaker dat de andere teams ook een hint nodig hadden. We konden nog op tijd ontsnappen! We zochten cijfers, puzzelden met een Bijbelverhaal, de kinderen puzzelden met gevonden puzzelstukken een raadsel bij elkaar. Met een speciale uv-lamp vonden we de laatste stukjes van de code. Nu moesten we het code-woord nog maken. En ja! We kraakten de code en waren ontsnapt! En als eerste groep!
Na de ontlading en het gejuich kregen we lekkere broodjes, en hoorden we al snel gejuich uit de kamers naast ons. Ook de andere groepen waren binnen de tijd ontsnapt.

Wat een leuke ervaring! We hebben er nog lang over gepraat en van genoten.

Mocht je / u met een groepje een leuke activiteit willen doen, neem dan contact op met Yvonne, en bespreek de mogelijkheden om ook deze escaperoom te doen. Een kantoortje, zolder / oude schuur / etc. kan zó omgetoverd worden tot een Bijbelse escaperoom! Echt een aanrader!