nov 29

Verslag Ouderenreisje

Op Donderdag 14 november was er een reisje georganiseerd voor de ouderen.

De bus van Nootenboom stond al vroeg klaar bij de Singelhof. Om 10 uur zouden we vertrekken.

Al ver van tevoren leek het er zelfs op dat iedereen al in de bus aanwezig was.

Hoewel, we moesten toch nog wel even wachten op mevrouw Jannie Heine, die overigens ook al lang in de bus zat. Uiteindelijk toch op tijd vetrokken naar Zeeland. Nee, niet de provincie Zeeland, maar het plaatsje Zeeland in Brabant.

Het was bijzonder mooi weer na al de regendagen. Zo nu en dan scheen de zon zelfs waardoor de bomen langs de wegen in Oost Brabant met hun schitterende herfstkleuren van bruin en geel een prachtig gezicht vormden.

Op de afgesproken tijd van half twaalf arriveerden we bij het zalencentrum nabij het dorp Zeeland.  

Hier kregen we heerlijke snert met roggebrood (volgens velen was het echt geen roggebrood) voorgeschoteld. Daarna begon het optreden van twee dames en een heer.

Ze hadden rekening gehouden met het feit dat het een groep ouderen betrof, dus het geluid was naar maximum niveau gedraaid. Het drietal bracht heel wat liederen ten gehore, Nederlandse en Engelstalige liedjes uit vroegere jaren die op ludieke wijze werden gepresenteerd.

Iedereen mocht meezingen.

De heer was overigens al vroegtijdig naar Antwerpen vertrokken. De dames verkleden zich vele malen, afhankelijk van het liedje dat ze zongen, hetzij als kat, als jong meisje of naar de tijd van te zingen lied. Het publiek werd soms uitgedaagd om mee te doen, zo ook Piet Spui die herhaaldelijk verzocht werd de zingende dame een kus te geven, wat hij dan ook van harte met veel tegenzin deed.  

Omstreeks half drie werden we getrakteerd op twee broodjes met thee of koffie, alsof we nog uren rijden voor de boeg hadden. De middag kwam daarna al snel op een eind waarna we met de bus over een andere route huiswaarts keerden. Ondanks een paar kleine files waren we met zijn allen op de afgesproken tijd van 5u weer bij de Singelhof.

De dames Annet Vermeer en Giny Vellekoop zijn bij deze nogmaals hartelijk bedankt voor de organisatie en de goede zorgen tijdens de reis.