okt 06

Verslag Beukquiz 2021

SAMEN WEET JE MEER DAN ALLEEN.

Op vrijdag de 17e september was de Noordbeuk van de kerk het decor van de Beukquiz 2021. In groepjes van 3 of 4 personen aan een tafel bogen de kandidaten zich over de vragen. Nico van den Beukel stelde de vragen op informatieve wijze, ondersteund door plaatjes/muziek op de schermen. In vijf rondjes van 10 vragen werd de kennis getoetst over andere aardrijkskunde, muziek, literatuur, geschiedenis, scheikunde en biologie. De rubriek ”onnuttige feiten en wetenswaardigheden” werd eveneens niet overgeslagen. Ook een enkele Bijbelkennisvraag werd gesteld.

Op de vraag “welk dier nam Noach niet mee in de ark?“ bleek na afloop één groepje als antwoord te hebben gegeven: “houtworm”. “Als dit dier was meegegaan, hadden we nooit over de ark gehoord”, was de verklaring! Het goede antwoord is trouwens: vissen. Gedurende de quiz moest ook een zesde vragenformulier worden voorzien van antwoorden. Het tactisch element ontbrak eveneens niet. Per groepje kon een verdubbelaar van punten eenmalig worden ingezet en maximaal 3 jokers om foute antwoorden te elimineren.

Iedereen deed mee met Olympische gedachte: “meedoen is belangrijker dan winnen”, maar na het optellen van de punten bleek er toch een winnend groepje.
Na afloop werd onder het genot van een drankje en een nootje gezellig nagepraat over de quizvragen en andere zaken. Met dank aan Nico en Josca kijken de deelnemers terug op een leuke ontspannen avond.      

 Arjan de Vos