jun 08

Van de Ghanacommissie

Jaarverslag 2020@OTCGHANA
uitdagingen en zegeningen


We kregen het jaarverslag 2020 van het Orthopedisch Trainingscentrum in Nsawam toegestuurd.

Zuster Elizabeth, de directeur, beschrijft in de inleiding hoe het centrum het moeilijke covid19- jaar 2020 is doorgekomen. Aan de inwonende patiënten werd eerst gevraagd, voor zover mogelijk, naar huis terug te gaan en er werden parallelle personeelsgroepen gevormd zodat een groep indien nodig in quarantaine kon gaan terwijl het werk toch kon doorgaan. Voor de mobiele orthopedische eenheid golden beperkingen, evenals voor de CP poly (Cerebral Palsy = patiënten met hersenbeschadiging en motorische beperkingen).

Toch was het OTC in staat veel te betekenen voor de ca. 6000 jaarlijkse hulpvragers door de toewijding van het personeel en ook door de overvloedige zegeningen die over hen werden uitgestort in dit zeer moeilijke jaar, aldus zuster Elizabeth.

Het jaarverslag laat met tekst en foto’s in 25 pagina’s zien wat er gebeurde in het OTC, wie er naar buiten traden, wie er hulp zochten en van wie het centrum steun mocht ontvangen.

In “the wall of grateful recognition” zijn ook wij te vinden:

Zuster Elisabeth vroeg ons om het rapport met de gemeenteleden te delen.

Voor geïnteresseerden: het is te vinden op de site van het OTC (alleen in het Engels), namelijk otcghana.org  Het is echt de moeite waard om te lezen (en inspirerend).

Jullie  Ghanacommissie