sep 28

Rooster Kind op Zondag

4 oktober: Wie heeft de macht? (Daniël 6:1-29)

In Babylon komt er een wet die bepaalt dat niemand een vraag mag stellen aan een god of een mens, behalve aan de koning. Daniël houdt zich daar niet aan. Hij bidt tot God, zoals zijn gewoonte is. Hij wordt in de leeuwenkuil gegooid en overleeft het.

Via www. kindopzondag.nl  is het verhaal te lezen en te beluisteren. Ook zijn daar bijbehorende verwerkingen te vinden.

Per 1 oktober moet worden ingelogd op deze site. Zie hiervoor onderaan dit bericht. of in de “Op Weg” van oktober 2020.

11 oktober 2020: Ik doe mee! (Ezra 1, 3:1-6)

Het volk Israël zit in ballingschap in Babylonië. De mensen krijgen de kans om terug te gaan naar Jeruzalem om daar de tempel te herbouwen.

18 oktober: Huilen en juichen (Ezra 3:10-4:5+4:24-5:5a)

De herbouw van de tempel in Jeruzalem is begonnen. Mensen juichen, anderen huilen. Er is weerstand waardoor de bouw stil komt te liggen. Na een oproep van profeten gaat de bouw toch weer door.

25 oktober: Een open boek (Nehemia 7:72b-8:18)

Deze zondag is er geen kinderkerk, zoals eerder was aangekondigd.

Jeruzalem is herbouwd. Het hele volk verzamelt zich op het plein bij de Waterpoort, waar de priester Esra voorleest uit het boek met de Wet van Mozes. Ook wordt het Loofhuttenfeest ingesteld.

Website Kind op Zondag per 1 oktober 2020 inloggen

De afgelopen weken kon iedereen zonder inloggen digitaal het materiaal bekijken en gebruiken van Kind op Zondag.

Per 1 oktober moet men hiervoor (weer) inloggen.

In deze tijd dat de kerken nog beperkt open zijn wil Kind op Zondag echter de gemeenteleden van de kerken die een abonnement hebben in de gelegenheid stellen ook de website van Kind op Zondag te blijven gebruiken. In dit kader kunnen vanaf 1 oktober ook ouders een gratis account aanmaken.

Om dit account via de website www.kindopzondag.nl  aan te maken is een abonneenummer nodig. Voor onze kerk kunt u de code vinden in de Op Weg van oktober 2020.

Op deze site vindt u alle verhalen, ook via podcast te beluisteren, en elke week meerdere verwerkingen.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Ineke Bezemer, voorzitter kinderkerk, telefoon: 010-5912129 of email: bezemer-vandorp@online.nl