jun 04

POCB – Nieuws

Op dinsdagmiddag 21 mei waren er heel veel PCOB leden en belangstellenden  aanwezig in de grote zaal van “Singelhof” en ze werden niet teleurgesteld. Wat een leuke spreekster was mevrouw Wil Gorter van het hoedenmuseum  “Zet ‘m Op” uit  Andijk. Vol grappige anekdotes, rijmpjes en liedjes door haarzelf gezongen, gaf ze ons veel informatie over hoeden,  het maken en  dragen ervan. Ook leuk om te zien waren de hoofddeksels die bij verschillende beroepen, streken of landen hoorden.

Verder was er een zeer ruime sortering hoeden tentoongesteld. Aan het eind van de middag had iedereen een hoed op en zongen we met elkaar het hoedenlied. Wat hebben we gelachen.

Het was een heerlijke en ontspannende middag.

In de komende maanden zijn er geen ontmoetingsmiddagen en de boottocht, georganiseerd door Christine Rengelink uit Schipluiden, kan ook niet doorgaan, Christine is aan haar knie geopereerd en moet nu revalideren.

Maar dinsdag 10 september hebben we weer een geweldig programma  dan komt, op veler verzoek, de harpiste Regina Ederveen voor ons optreden met haar mooie muziek gespeeld op die prachtige, antieke harp en ook zij heeft schitterende verhalen om te vertellen.

We wensen u allen goede zomermaanden toe.