dec 01

Oude Kerk en Maaslandse molens kleuren oranje

-Meer medestanders nodig in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes-

Campagne ‘Orange the World’

In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld, dat is ruim 1 op de 3. Daarom is het harder nodig dan ooit om de strijd aan te gaan en actie te ondernemen om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.
Orange the World is de Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen en Meisjes die deze schrijnende situatie letterlijk belicht. Dit jaar richt de campagne zich met nadruk op preventie en bewustwording op middelbare scholen en in de horeca. Niet alleen vrouwen en meisjes, maar iedereen, zowel professionals, organisaties, bedrijven en overheden en met name mannen en jongens, worden aangesproken om zich in te zetten als medestander.

Gebouwen wereldwijd kleuren oranje
In Maasland zijn de Oude Kerk, de aula bij de begraafplaats en de molens oranje uitgelicht van donderdag 25 november tot en met 10 december. We zijn niet alleen, ook in Schiedam en Rotterdam zijn gebouwen zoals bijvoorbeeld de Erasmusbrug oranje gekleurd. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object is een vast onderdeel van Orange the World, een initiatief van de Verenigde Naties. Oranje als de kleur van de dageraad en van hoop.

Voor het oranje uitlichten van de gebouwen in Maasland hebben de Soroptimist Club Beneden-Maas en de Gemeente Midden-Delfland zich hard gemaakt.

En door de steun van De Protestantse Gemeente Maasland en ProMaa konden we deze bewustwordingscampagne ook dit jaar weer realiseren!

Laat je zien als #medestander

De campagne is dit jaar gericht op scholen en de horeca. In de regio Rotterdam zijn middelbare scholen betrokken en is lesmateriaal beschikbaar gesteld. Ook zijn bierviltjes met Orange the World verspreid in horeca geledenheden in Rotterdam en Schiedam.

Leden van de Soroptimist International Club Beneden-Maas hebben zelfgemaakte oranje broches verkocht, waarmee je je zichtbaar kunt maken als medestander. De opbrengsten hiervan en van andere acties worden besteed aan het ondersteunen van initiatieven gericht op de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Zo zijn vorig jaar menstruatieartikelen voor meisjes en vrouwen verspreid via de voedselbank in Maassluis.

Namens Soroptimist Club Beneden-Maas – Ria van der Maas