nov 03

Oproep voor hulp bij de Kinderkerk!

Tijdens de kerkdiensten in de Oude Kerk is er ook bijna elke zondag Kinderkerk. Tijdens de schriftlezingen/preek gaan de kinderen naar hun eigen ruimte waar door de leiding een verhaal verteld wordt en een verwerking wordt gedaan.

In verband met komend vertrek van enkele leidsters, die al heel lang meewerken, zijn wij met spoed op zoek naar nieuwe leiding, om de continuïteit, ook in de toekomst, te waarborgen.

Als leiding van de kinderkerk doe je (momenteel) ongeveer 1 x per 6 weken dienst. Het gaat om groepjes met een beperkt aantal kinderen. Er wordt gewerkt met de methode Kind op Zondag, waarin de verhalen al kant en klaar staan en er ook (uitgewerkte) ideeën voor verwerkingen worden aangegeven. De voorbereiding kost daardoor weinig tijd.

Rond de o.a. de startzondag, Kerst en Pasen willen we in de diensten graag nog extra aandacht aan de kinderen besteden. Hiervoor worden dan commissies gevormd die zich hiermee bezighouden, doordat dit rouleert, komt dit per persoon neer op ± 1 keer per jaar.

Daarnaast vergadert de kinderkerkleiding ongeveer 3 à 4 x per jaar.

Dus al met al, vraagt het niet zoveel tijd. En hoe meer mensen er zijn, hoe minder tijd het kost!

Daarom een oproep aan vaders, moeders, opa’s, oma’s, studenten, jongvolwassenen, iedereen die het leuk vindt om met kinderen te werken: meld u/je aan of neem voor verdere informatie contact op met Ineke Bezemer, voorzitter kinderkerk (tel. 010-5912129 of email: bezemer-vandorp@online.nl).

De voorkeur gaat uit naar mensen die zich willen aansluiten als (vaste) leiding bij de kinderkerk, maar ook als u/je eens incidenteel beschikbaar bent of met een project mee wilt helpen, vragen we je je aan te melden!