feb 01

Liturgische elementen

Meubelmaker Tim van Caubergh heeft het nieuwe doopvont en de paaskaars geleverd. Wederom een prachtig  stukje werk! Het doopvont is voor 100% gemaakt van essenhout van de banken uit de Nieuwe Kerk. De schaal van het doopvont is gemaakt door de koperslager die ook het blad van de lessenaar heeft gemaakt. Beide elementen zijn weer ge├»nspireerd door de gotische elementen in de kerk. Het doopvont symboliseert verschillende voorstellingen. Het is de uitgestoken open hand van God met een welkom aan iedereen. Het is ook het beeld een kiemende plant dat het nieuwe leven na de doop symboliseert. Daarom heeft Tim de stam van het doopvont rond afgeschuurd, als teken van de stengel. Ook over de plek op het podium is nagedacht. Maar daarover kun je natuurlijk verschillend denken! De reden waarom het nu staat zoals het staat is: de open kant van de tafel staat naar de lessenaar toe en betekent het openstaan voor het woord van God. De ronde kant van de tafel staat tegen de ronde kant van het doopvont, als een twee-eenheid.

Tim is nu 2 maanden aan het trekken in Zuid Amerika en zal daarna de bloementafel afmaken. Ook de koperen lessenaar op de tafel wordt dan geleverd.