Kliederkerk Maasland

Kliederkerk Maasland  

 

Kliederkerk Maasland is een initiatief van een aantal mensen uit Maasland.

Een initiatief dat is ontstaan vanuit het verlangen naar nieuwe  vormen van kerk-zijn. 

Kerk ben je als je samenkomt rondom het Woord van God en dat kan op vele manieren.

Iedere week komen mensen samen in een kerkdienst om God en elkaar te ontmoeten, om te vieren en te delen, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.  

Ook al ben je gelovig en ben je lid van een kerk, dan kan het om allerlei redenen zo zijn dat je de kerkdiensten niet of niet vaak bezoekt.  

Soms kan dan een ander moment, een andere setting, een ander concept je helpen om toch een manier te vinden om met je kind(eren) en samen met anderen bezig te zijn rondom de bijbelverhalen. Met deze gedachte is Kliederkerk Maasland in 2016 van start gegaan.

 

‘Kliederkerk’… wat een rare naam?!

Wij hebben de naam niet zelf verzonnen: Kliederkerk is geïnspireerd door Messy Church in Engeland. Op diverse plekken in Nederland zijn Kliederkerken gestart. In Maasland was in 2016 de eerste Kliederkerk. We organiseren 4x per jaar Kliederkerk Maasland.

 

Kliederkerk = Samen ontdekken, vieren en eten

Kliederkerk Maasland vindt plaats in de zalen naast de Nieuwe Kerk in Maasland.

Iedere Kliederkerk gaan we aan de slag met een ander Bijbelverhaal. Dat verhaal staat centraal. We luisteren naar het verhaal; of er is een poppenkastvoorstelling, of een toneelstukje, of.. kom maar luisteren!

Het verhaal gaan we ook met elkaar ontdekken: Jong en oud gaan aan de slag, of beleven met elkaar mee; er wordt geknutseld, een spel gespeeld, onderling gepraat en lekker gespeeld.

Tot slot is er voor iedereen te eten en te drinken.

 

Kliederkerk Maasland start om 15.30 uur en is rond 17.30 uur afgelopen.

Tijdens de vieren, het ontdekken en eten houden we rekening met de kinderen die er zijn: het is een gezellig samenzijn, vies worden mag, de viering past bij de belevingswereld en spanningsboog van de kinderen. 

Kliederkerk is voor alle leeftijden, een bijzondere plek voor kinderen vanaf twee jaar, een bijzondere plek voor jong en oud: iedereen is welkom!

 

We willen jullie van harte uitnodigen! 
Zie de uitnodiging of eens op onze Facebookpagina:

https://www.facebook.com/Kliederkerk-Maasland