dec 01

Kinderkerk Nieuws

Hallo jongens en meisjes,

Het is alweer december en dus ook alweer bijna Kerst en dan vieren we de geboorte van Jezus!

De tijd voor Kerst noemen we de Adventstijd.

In de kerk doen we met ingang van de Eerste Adventszondag 28 november een leuk project:

“Het plakboek van Lucas”.

Tijdens de 4 zondagen voor Kerst en met 1e Kerstdag kijken we mee over de schouder van de evangelist Lucas. Wat heeft Lucas allemaal verzameld voor zijn verhalen?

Stel je voor dat Lucas een plakboek zou hebben bijgehouden van de verhalen over Jezus. Wat zou er dan in staan?

In deze periode denken we daar met elkaar over na en verwerken we dat in “Het plakboek van Lucas”.

Alle gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd in onze PKM-gemeente hebben een  “Gezinsboekje”, wat bij het project hoort, thuis ontvangen. Hiermee kunnen jullie in de Adventstijd ook thuis leuke dingen doen!

Met het hele gezin kan zo op een vrolijke manier invulling worden gegeven aan de Adventstijd.

In dit boekje staan voor elke dag van de week verhalen, gebeden en ook activiteiten zoals een kijkdoos maken, proefjes, een spel of een buitenopdracht!

Jullie hoeven je dus niet te vervelen!

(Mocht u als gezin geen boekje ontvangen hebben, dan kunt u dit doorgeven aan Ineke Bezemer, email bezemer-vandorp@online.nl. We zorgen er dan voor dat u er zo snel mogelijk nog één krijgt.)

We hopen dat jullie op de Adventszondagen en met 1e Kerstdag gezellig naar de (kinder)kerk komen om met elkaar aan “Het plakboek van Lucas” te werken.

Jullie mogen dan natuurlijk ook werkjes van thuis meenemen die jullie uit het gezinsboekjes hebben gemaakt. Leuk om aan elkaar te laten zien in de kerk of kinderkerk!

We hopen natuurlijk dat jullie allemaal naar de kerk en de kinderkerk komen, maar als je een zondag niet kunt, dan staan op de website www.kindopzondag.nl nog steeds alle verhalen, ook via podcast te beluisteren. Ook staan er elke week meerdere verwerkingen.

Om digitaal in te kunnen loggen kan een gratis account worden aangemaakt. Om dit account aan te maken is een abonneenummer nodig.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Ineke Bezemer, voorzitter kinderkerk, telefoon: 010-5912129 of email: bezemer-vandorp@online.nl.