jul 25

Kinderkerk in juli en augustus – verhalen & puzzels

Hallo jongens en meisjes

Voor de zondagen van juli en augustus hebben we weer een puzzel of een knutsel beschikbaar, die je thuis kunt maken. Hier op de website staat in het kort waar het verhaal in die week over gaat. De verhalen die anders in de Kinderkerk voorgelezen worden, kun je vinden op de website https://www.kindopzondag.nl/digitaal/  en zo zelf lezen.

Hier op de website vind je puzzels van de maand juli en augustus, die je kunt uitprinten.
In de Op Weg staan er ook een paar en op de website van Kind op zondag staat soms nog ander werkje.

Veel plezier!

Hier vind je rust (Matteüs 11:25-30) – 5 juli

Jezus vertelt vandaag over rust. Hij zegt tegen de mensen: ‘Kom naar mij als je moe bent, als je het zwaar hebt. Want ik zal je rust geven. Wie rust zoekt, zal het vinden.’

De zaaier (Matteüs 13:1-9.18-23) – 12 juli

Jezus vertelt de gelijkenis van de zaaier. Het zaad komt op verschillende plekken terecht. Op de ene plek komt het tot bloei, op de andere plek komt er niets van terecht. Zo is het ook met het woord van God, zegt Jezus.

De paniekzaaier (Matteüs 13:24-30.36-43) – 19 juli

Jezus vertelt over een zaaier die goed zaad zaait op zijn akker. Midden in de nacht komt er nog een zaaier. Hij zaait onkruid tussen de goede planten. Wat moet de boer doen? Hij laat het staan, zegt Jezus. Want als hij het weghaalt beschadigt hij ook zijn goede planten.

Schatrijk (Matteüs 13:44-52) – 26 juli

Jezus vertelt twee verhalen over de waarde van het koninkrijk. In allebei de verhalen verkopen mensen alles wat ze hebben om de kostbare schat van het koninkrijk te krijgen.

Meer dan genoeg (Matteüs 14:13-21) – 2 aug
Bij het vallen van de avond denken de leerlingen: Jezus moet de mensen nu maar weg sturen, dan kunnen ze nog eten kopen voor het donker wordt. Maar Jezus wil dat ze nu juist blijven. Er zijn vijf  broden en twee vissen; er is meer dan genoeg. Het is een wonder!

Kom jij naar me toe? (Matteüs 14:22-33) – 9 aug

De leerlingen gaan met hun boot naar de overkant van het meer, maar ze komen in een storm terecht. Doodsbang zijn ze, hoe moet dit verder? Lopend over het water komt Jezus naar hen toe.

Kruimels van het Koninkrijk (Matteüs 15:21-28) – 16 aug

Jezus ontmoet een vrouw met een hele zieke dochter. Als zij Jezus om hulp vraagt, antwoordt hij dat hij haar niet kan helpen omdat ze niet uit Israël komt. ‘Je geeft het brood van de kinderen toch niet aan de honden?’ Maar de vrouw antwoordt dat een paar kruimels voor haar al genoeg zijn.

Zo komen we er niet (Matteüs 16:21-27)–23 aug

Jezus maakt zijn leerlingen duidelijk dat hij naar Jeruzalem moet gaan, moet lijden en sterven en dat hij op de derde dag zal opstaan. Petrus snapt er niets van, hij begrijpt niet welke weg er voor hen ligt.

PUZZELS – iedere puzzel staat in een aparte pdf-document.  Print de puzzel  even uit  voor je begint.

Klik hier voor de puzzel:   Kinderkerk-001

Klik hier voor de puzzel:  Kinderkerk-002a