nov 04

Kind- en kerkdienst 31 oktober 2021. Een terugblik.

Afgelopen zondag was de eerste kind- en kerkdienst. Komend seizoen zijn er vier kind- en kerkdiensten rondom het thema “Mozes”. Deze zondag was betreft niveau gericht op de kinderen in de leeftijd van groep 1 en 2. Het was een volle kerk en vele kinderen zongen dan ook enthousiast mee en luisterden naar: Mozes is geboren, uit het water gered. Met af en toe een link naar volwassen oren…over morele moed, ‘wie één mens redt, redt een heel volk’ en over de humor van God.
Het was heel fijn dat wij begeleid werden door het Combo. Ik dacht dat er mooie luisterliederen bij waren, maar ik heb inmiddels begrepen dat we de volgende keer alles mee willen zingen. Hoe kan het ook eigenlijk anders.
Iemand herdenken is een gebeuren temidden van de hele gemeente. Het was heel erg dat er geen ‘kruisje’ op de tafel lag voor het herdenken van Pieter Meijers. Een kerkelijke organisatie is er één waar mensen samen werken en dan kan er wel eens iets mis gaan. Ik leer er van om van te voren alles te controleren. De kleinzoon van Pieter Meijers zou het kruisje ophangen. Hij mist zijn opa verschrikkelijk. Nu heb ik in deze bijzondere situatie bedacht dat Hennie met haar kleinzoon samen het kruisje ophangen. Dit hebben wij gedaan op dinsdagmiddag. We hebben in de doopkapel fijn met elkaar gepraat over ‘opa’, een kaarsje aangestoken en Macklyn heeft het kruisje opgehangen. Daarna hebben wij op zolder samen iets gedronken met ‘bietenkoek’. Zo heeft het herdenken van Pieter Meijers een bijzondere aandacht gekregen.