okt 03

Kerkdiensten Oktober 2019

Zondag 6 oktober
10.00 uur Oude Kerk ds. F. Bos, Gouda, viering Heilig Avondmaal, kinderkerk
10.00 uur Singelhof ds. S. Tj. van der Hauw, viering Heilig Avondmaal voor ouderen

Zondag 13 oktober
10.00 uur Oude Kerk ds. B.W.J. de Ruyter, bevestiging ambtsdragers, kinderkerk
15.30 uur Oude Kerk KLIEDERKERK

Zondag 20 oktober
10.00 uur Oude Kerk ds. S. Tj. van der Hauw, kinderkerk, orgelfondscollecte

Zondag 27 oktober
10.00 uur Oude kerk ds. B.W.J. de Ruyter, zangdienst mmv Te Deum Laudamus, kinderkerk
19.00 uur Oude Kerk ds. S. Tj. van der Hauw, kerkgesprek

Zondag 3 november
10.00 uur Oude Kerk ds. R. Oldenboom, Delft, missionaire dienst, kinderkerk
10.00 uur Singelhof ds. B.W.J. de Ruyter, dienst voor ouderen

Doopzondag: 17 november

WIE WERKEN MEE AAN DE DIENST?

Datum          Oppassen                        Kaars aansteken       Bloemen bezorgen

6 oktober      Barbara Hanemaaijer              Anne Hanemaaijer       Nel Moerman/Janneke van der Sar

13 oktober       Tessa van der Meer                Marit van Buuren         Femmy Sonneveld/ Lenie Keijzer

20 oktober      Petra Voogt                             Noor Voogt                  Marja Boer/ Joke Hordijk

27 oktober      Carin Sonneveld                      Elène Koenen               Simone Koppert/Henny Korpel

KINDERKERK OKTOBER 2019

6 okt   1 Samuël 24:1-23: Leve de koning!

Koning Saul wil David doden. Maar juist David krijgt de kans om Saul te doden.  David loopt met een scherp mes op Saul af, die in een grot zit en niets doorheeft.  David snijdt alleen een stuk van Sauls mantel af en laat hem in leven.

13 okt 2 Samuël 1:1-16: Wat denk je dat ik voel?

David is lang door Saul opgejaagd. Toch is hij heel verdrietig wanneer een bediende hem vertelt dat koning Saul dood is.

20 okt 2 Samuël 5:6-16: Wie bepaalt dat?

David wordt koning over Israël. Hij neemt plaats op de troon nadat koning Saul  gestorven is. Koning David is gekozen door God en door de mensen.

27 okt Lucas 18:9-14: Goed genoeg

Vandaag lezen we de gelijkenis van de Farizeeër en de bedelaar. Dit verhaal vertelt dat het geen zin heeft om jezelf groter te willen maken dan een ander. God kijkt met andere ogen.

Spaardoel: fietsen voor kinderen in Kenia