jan 02

Kerkdiensten Januari 2020

Zondag 5 januari

10.00 uur Oude Kerk            ds. B.W.J. de Ruyter, kinderkerk, nieuwjaarsbegroeting

10.00 uur Singelhof              ds. S. Tj. van der Hauw, dienst voor ouderen,                                                                               nieuwjaarsbegroeting

Zondag  12 januari

10.00 uur Oude Kerk            ds. S. Tj. van der Hauw, doopdienst, kinder- en jeugdkerk

Zondag 19 januari                 Eenheid van de christenen

10.00 uur RK Kerk                 ds. S. Tj. van der Hauw en pastor E. Stok, oecumenische                                                                                               viering

Zondag 26 januari

10.00 uur Oude Kerk            ds. G. van Meijeren, classispredikant, kinderkerk,                                                                                      orgelfondscollecte

19.00 uur Oude Kerk            ds. S. Tj. van der Hauw, kerkgesprek

Zondag 2 februari

10.00 uur Oude Kerk            ds. F. Bos, avondmaalsviering, kinderkerk

10.00 uur Singelhof              ds. B.W.J. de Ruyter, avondmaalsviering voor ouderen

Doopzondagen: 12 januari, 29 maart, 17 mei, 30 augustus, 25 oktober

KINDERKERK JANUARI 2020

5 januari:         Matteüs 2:1-12: Zie je het licht?

Deze zondag horen we dat wijzen uit het oosten het licht zien. Ze zien een ster                              opgaan en ze weten: er is een bijzonder mens geboren. Iemand die het waard is dat wij hem eer bewijzen. Koning Herodes wil er alles van weten. Hij kan alleen maar denken aan wat hem bedreigt.

12 januari:       Matteüs 3:13-17: Vertrouw me maar

Vandaag lezen we dat Johannes de Doper mensen doopt in de Jordaan. Ook Jezus  laat zich dopen. Johannes de Doper snapt daar niets van. Na Jezus’  doop gaat de  hemel open en verschijnt er een duif.

19 januari:       Johannes 1:29-2:11: Voorproefje

De eerste leerlingen verzamelen zich rond Jezus. Ze hebben gehoord dat hij de                              Messias is. Zij zullen bijzondere dingen meemaken, belooft Jezus. Daarvan krijgen ze een voorproefje op de bruiloft in Kana.

26 januari:       Matteüs 4:12-22: Het licht zien

Simon en zijn broer Andreas zijn vissers. Maar opeens verandert alles. Als Jezus                            langskomt en hen roept, laten ze hun netten achter en volgen hem meteen. Met  Jakobus en zijn broer Johannes gebeurt hetzelfde. Ze weten gewoon wat ze  moeten doen.