jul 09

Kerkennacht 2019 – Kort verslag

De kerken in de gemeente Midden-Delfland deden dit jaar voor het eerst mee met de landelijke Kerkennacht. Iedere kerk bracht op zaterdag 22 juni een afwisselend programma. Ook de Oude Kerk was open. Wie dat wilde kon een rondleiding door de kerk krijgen. Onze organist Leo Hans Koornneef bespeelde regelmatig het orgel, zowel solo als samen met dwarsfluitiste, Hannie van Dorp. De film over het vervaardigen van het liturgisch meubilair en de herinrichting van de Oude Kerk draaide continu. De film geeft o.a. een mooi beeld van het proces van plank tot tafel etc. Ook de herinrichting van de Oude Kerk is op de voet gevolgd.

Erwin Albeda heeft er een mooie presentatie van gemaakt.

Het koor Spirit verzorgde een optreden.

Ongeveer vijftig mensen zijn in de kerk langs geweest. We hadden van te voren geen idee hoeveel mensen we konden verwachten. Aan het eind van de avond gingen we met een goed gevoel naar huis. In september evalueren we de kerkennacht met de andere deelnemende kerken in Midden-Delfland.