nov 03

Inspiratie en Bezinning

Om te beginnen……

De eerste mooie bijeenkomsten van dit seizoen liggen achter ons!

Op 23 september was Eric Bor, docent Nederlands en Kunstzinnige vorming, onze gastspreker. Hij nam de aanwezigen mee naar het boek Prediker. Boeiend vertelde hij over de boodschap van Prediker in combinatie met de kunst waarin hetzelfde thema naar voren komt.

Op zaterdag 2 oktober werd er in het koor van de Oude Kerk meditatief geschilderd. Onder leiding van Marja Weltevrede waren 14 ‘schilders’ enthousiast bezig met het thema “Van U is de toekomst”. Hun activiteiten werden op fraaie wijze muzikaal omlijst door ‘onze’ organisten Leo Hans Koornneef en Reinier Kroos.
We kijken terug op een mooie middag! Zie voor de foto’s de website van de kerk.

 

Op donderdag 14 oktober nam ds. Piet Schelling de aanwezigen mee in zijn vertelling over zijn geloofsontwikkeling met als titel ‘contouren van mijn  geloof’. Het werd een boeiende en inspirerende avond met heel wat ‘stof tot nadenken’!

 Vooruit kijken……

  • Bijbelkring (van in totaal 7 avonden) over het Bijbelboek ‘Jona’

Dinsdag 16 november (3e avond), om 20.00 uur in de Oude Pastorie.
Voel u welkom, ook wanneer u nog niet eerder bent geweest!

  • ‘Bonhoeffer: theoloog, christen, tijdgenoot’

Donderdag 25 november, om 20.00 uur in de Oude Kerk.

In 2020 was er volop aandacht voor de Duitse theoloog en verzetsstrijder Dietrich Bonhoeffer. Hij werd 76 jaar geleden, op 9 april 1945, vermoord in concentratiekamp Flossenürg, vanwege zijn deelname aan het verzet tegen Hitler. In het kader van het Bonhoeffer-jaar zou ds. Hans Buurmeester een lezing geven over het leven en werk van Dietrich Bonhoeffer. Helaas kon de lezing vorig seizoen niet doorgaan en we zijn verheugd dat ds. Buurmeester nu alsnog naar Maasland komt. Bonhoeffer is op dit moment actueler dan ooit. We hopen velen deze avond in de Kerk te ontmoeten. Het is zeker de moeite waard!

 

Stof tot nadenken……

“God zoekt niet de meest perfecte mens om mee in contact te komen, maar Hij aanvaardt de mensen zoals zij zijn”.                                                          (Dietrich Bonhoeffer, 1906-1945)