sep 03

Inspiratie en bezinning september / oktober

Om te beginnen…….

‘Van U is de toekomst’, het jaarthema van de PKN voor het seizoen 2021-2022.

We leven in een onzekere tijd en alles lijkt op losse schroeven te staan. Wat gaat de toekomst ons brengen?

‘Van U is de toekomst’, is daarom geloven in het perspectief van Gods toekomst en zet ons leven in een ander licht. ‘Kome wat komt’.

Het kerkelijke seizoen 2021-2022 begint.
Bij de ‘Op Weg’ van september ontvang je het nieuwe programmaboekje INSPIRATIE en BEZINNING.
Er is een gevarieerd programma samengesteld en we hopen velen in de Oude Kerk of in de Oude Pastorie te ontmoeten.

Het ziet er naar uit dat m.i.v. het nieuwe seizoen weer meer mogelijk is. Uiteraard nemen we de geldende Corona maatregelen in acht en houden de berichtgeving daarover nauwlettend in de gaten.

Vooruit kijken……

In het nieuwe programmaboekje bij deze Op Weg staan alle activiteiten uitgebreid toegelicht. Hieronder noemen we de activiteiten voor de komende maand in het kort. Meer informatie kun je vinden in het programmaboekje. Je bent van harte welkom!

• Prediker in de Nederlandse cultuur

Donderdag 23 september (om 20.00 uur in de Oude Kerk)

Drs. Eric Bor (docent Nederlands en Culturele en Kunstzinnige vorming) bespreekt de invloed van het boek ‘Prediker’ op de Nederlandse cultuur. Vanaf de middeleeuwen zijn er veel verwijzingen naar het boek Prediker te vinden in de Nederlandse literatuur, kleinkunst, beeldende kunst en taal. Het belooft een interessante avond te worden!

• Bijbelkring (van 7 avonden) over het Bijbelboek ‘Jona’
    Dinsdag 28 september (1e avond) (om 20.00 uur in de Oude Pastorie)
    Dit jaar starten we met een bijbelkring, waarbij ds. Wim de Ruyter op 7 avonden met ons stil zal staan bij het Bijbelboek ‘Jona’. Nieuwsgierig wat wij met Jona gemeen hebben? Van harte welkom. Alhoewel de avonden een geheel vormen kun je uiteraard ook af en toe aansluiten.
  • Meditatief schilderen
    Zaterdag 2 oktober
    (14:00 uur tot ca. 17:00 uur in de Oude Kerk)
    Op deze zaterdag gaan we creatief aan de slag. We gaan schilderen en om mee te doen heb je geen ervaring nodig. Iedereen kan schilderen. Aan de hand van het jaarthema ‘ Van U is de toekomst’ laten we ons inspireren en gaan we zien wat er op het doek verschijnt. We laten ons verrassen. Kom het meebeleven!

Bijdrage:   € 7.50 voor materiaal en ‘inwendige mens’

Opgeven:   Uiterlijk 25 september bij Gerard van Vliet geervliet@kabelfoon.nl of 06-27063349

• De contouren van mijn geloof
    Donderdag 14 oktober
    (20:00 uur in de Oude Kerk)

Houdt deze avond alvast vrij voor de lezing van Ds. Schelling.

• wandel- en fietsappgroep

De wandel-,  fietsappgroep bestaat nog steeds! Via deze appgroep kun je op een gemakkelijke manier met elkaar afspreken iets te gaan doen. Interesse? Stuur je mobiele nummer naar w.de.ruyter@hccnet.nl.  Je wordt dan toegevoegd aan de appgroep.