sep 30

Hosanna zingt weer

Na 1,5 jaar coronaperikelen probeert ‘Hosanna’ de draad weer op te pakken. Dat valt nog niet mee, want de stemmen zitten natuurlijk behoorlijk vast en er moet nog een dirigent gevonden worden omdat Hans Cok ermee stopt, maar het begin is er. De eerste repetities hebben alweer plaatsgevonden, in het middenschip van de Oude Kerk, op 1,5 meter, dat was wel wennen, maar wat is het heerlijk om weer te mogen zingen! Als u dit leest wordt er waarschijnlijk al weer gerepeteerd in het koor van de kerk en is er een keuze gemaakt uit de solliciterende dirigenten. En dan gaan we qua programma verder waar we gebleven waren en wat we al twee keer hebben moeten uitstellen: rond Pasen 2022 hopen we ‘From Olivet to Calvary’ van Maunder uit te voeren. Dit is eenvoudige, goed in het gehoor liggende muziek over het lijdensverhaal, met orgel en twee solisten, waarin het publiek de koralen mee mag zingen. Als u zich afvraagt of zingen in een koor iets voor u is, is dit een ideaal moment om het eens te proberen! Ook voor ‘Hosanna’ is dit nieuwe muziek, dus u kunt vanaf het begin meedoen.

Daarnaast studeren we weer op de ‘Messiah’ van Händel, een van de grote klassieke topwerken. Dat hopen we in november 2022 uit te voeren en daar hebben wij nieuwe leden voor nodig, vooral mannen, maar ook dames zijn welkom. Dus: twijfelt u al een poosje of het misschien iets voor u is: dit is hét moment om het te proberen. Eerst luisteren mag natuurlijk ook, maar dan gaat u gegarandeerd meezingen.

Op dinsdagavond om 20.00 uur in het koor van de Oude Kerk, hartelijk welkom!

Bestuur C.O.V. ‘Hosanna’