sep 01

Genieten van oude muziek in de Oude Kerk (verslag)

Op zaterdag 29 augustus vond in de Oude Kerk in Maasland het concert plaats van het consort “Tesori”. Het was een van de eerste optredens in de Oude Kerk in coronatijd. De musici zaten op ruime afstand van elkaar in het koor en de toehoorders hadden voldoende ruimte in het schip van de kerk.  Het concert was een groot succes. Meer dan 60 belangstellenden genoten van de prachtig uitgevoerde middeleeuwse muziek. Canzona’s, troubadoursliederen, dansen voor de voornaamste hoven in Europa en volkse muziek werden gespeeld. De muziek werd gespeeld op authentieke instrumenten als kromhoorn, dulciaan, blokfluit en viola da gamba. Alleen de barokgitaar werd voor de gelegenheid elektrisch versterkt. We bedanken de musici: Barbara Slikke, Els Wijnaendts van Resandt, Ria Fröhlich, André Huisman, Marcel Scheele, Martin Boelsma en Willem Auping voor hun initiatief en enthousiasme.