• Dit event is voorbij.

Kliederkerk

maart 10 @ 15:30 - 17:00

Zondag 10 maart 2019 is de volgende Kliederkerk Maasland, van 15.30 tot 17.30 uur in de Oude Kerk in Maasland

‘Mam, wanneer gaan we weer naar de Kliederkerk?’ Als het aan de kinderen ligt, gaan we elke week. Eigenlijk ben ik het wel met ze eens. Samen een Bijbelverhaal spelenderwijs ontdekken, vieren én lekker eten, dat is gewoon een feest!

Bij het woord kliederen denken veel mensen aan knutselen, vingerverven en knoeien met lijm. Een begrijpelijke associatie, maar dat is níet (of in ieder geval niet alleen) wat we bij Kliederkerk bedoelen met kliederen. De naam Kliederkerk is gekozen om te laten zien dat we vanuit de chaos van het leven op allerlei manieren een bijbelverhaal kunnen ontdekken.

Op die manier leren we over en van God en elkaar. De ene keer gaan we knutselen, verven, knippen en plakken. De andere keer zijn er meer spelvormen of bouwen we met grote blokken. Er is altijd iets te doen en beleven!

Een doorsnee Kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen:

SAMEN ontdekken            SAMEN vieren              SAMEN eten

Al kliederend ontdek je wat geloven in God en het navolgen van Jezus betekent in het alledaagse leven. Door elkaar regelmatig te ontmoeten ontstaat een nieuwe geloofsgemeenschap, passend bij de context waarbinnen de Kliederkerk plaatsvindt.

Komen jullie volgende keer ook? Jong en oud is welkom!

We gaan aan de slag met het Bijbelverhaal over de barmhartige Samaritaan.

Het thema is: “Wie help jij?”

We starten om 15.30 uur, en sluiten rond 17.30 uur af.

Zondag 10 maart 2018

Kliederkerk Maasland