• Dit event is voorbij.

Inspiratie en bezinning: Manier van bijbellezen

januari 24 @ 20:00 - 22:00

Gratis

In januari staat er een bijzondere avond op het programma vanuit de taakgroep inspiratie en bezinning.

Manier van bijbellezen
Ds. Ad van Nieuwpoort – 24 januari

Ad van Nieuwpoort gaat vertellen en met ons praten over de “manier van bijbellezen”.
Ds. Ad van Nieuwpoort is predikant in Bloemendaal, schrijver van diverse boeken en regelmatige gast bij het Radio1-programma Nieuws&Co.

Hiervoor neemt hij zijn boekje Uit de tijdals uitgangspunt.

In dit boekje laat Ad van Nieuwpoort zien hoe bijbelverhalen, als ze gelezen worden als literatuur, een rol van betekenis kunnen spelen in het leven van mensen van nu, of zij zichzelf gelovig noemen of niet. Hij laat zien hoe deze oude bundel met verhalen, ook in onze tijd mensen kan inspireren en helpen zo goed mogelijk te leven. We proberen even weg te stappen uit de drukte van de dag (uit de tijd) en te kijken wat de bijbel ons te zeggen heeft.

Ad van Nieuwpoort heeft een passie voor het predikantschap. Hij noemt zichzelf het liefst verhalen­verteller, van zowel oude woorden als nieuwe tijden, die hij met elkaar probeert te verbinden.

Datum    : donderdag 24 jan 2019

Tijd           : 20:00 uur (inloop vanaf 19:45)

Locatie   : in de Oude Kerk

Opgeven:  niet nodig