Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijbelzondag: ‘Met andere ogen’

oktober 28 @ 10:00 - 11:00

Zondag 28 oktober is het Bijbelzondag.

Dan vieren honderden kerken in Nederland en Vlaanderen de kracht van bijbelverhalen. Voorop staat de dankbaarheid dat de Bijbel hier vrijuit en in begrijpelijke taal beschikbaar is.

Het thema van Bijbelzondag 2018 is ‘Met andere ogen’.

Bijbelzondag is de jaarlijkse dag waarop het NBG en het VBG kerken vragen om op een andere manier dan op ‘gewone’ zondagen naar de Bijbel te kijken. Het thema van dit jaar komt uit het verhaal van de genezing van Bartimeüs uit Marcus 10. Directeur Rieuwerd Buitenwerf: ‘Het gaat hier om kijken. Bartimeüs’ blinde ogen worden geopend – letterlijk. Tegelijkertijd illustreert dit verhaal hoe bijbelverhalen ook figuurlijk ogen kunnen openen: ze geven hoop, zetten in beweging, bieden troost. Zelfs in bekende bijbelverhalen zit vaak meer dan je op het eerste gezicht ziet.’

 Bijbels voor Keniaanse kinderen 

Rieuwerd Buitenwerf hoopt dat kerkleden zich op Bijbelzondag realiseren hoe bijzonder het is dat wij de Bijbel in alle vrijheid kunnen lezen en aanschaffen. ‘In een land als Kenia willen duizenden schoolkinderen graag een eigen bijbel, maar is dat voor hun ouders onbetaalbaar.’

Met Bijbelzondag wordt er altijd aandacht gevraagd voor een project in het buitenland. Dit jaar is dat Kenia en het NBG wil 10.000 kinderen een eigen bijbel geven.

De collecte op Bijbelzondag  is dan ook bestemd voor het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap en in het bijzonder voor dit project.

Ook ontvangt u bij binnenkomst een kaart van het NBG.

Vriendelijke groeten,
Namens de werkgroep in Maasland,
Leonie Graveland

 

Gegevens

Datum:
oktober 28
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Oude Kerk
Kerkplein 1
Maasland, 3155AM Nederland