okt 06

Ds Rianne op Zolder

Het bruist en het leeft op de zolder van de Oude Pastorie. Velen hebben de trap naar boven al gevonden. Een enkeling komt liever met de lift. De zolder is inmiddels voor een groot deel voor de jeugd ingericht met een leuke zithoek en een bar. Op donderdag ochtend komt de kunstschilderclub schilderen. Ik voel mij thuis op deze werkplek.

Het was een fantastische startzondag!. Veel dank aan velen die hebben meegeholpen om er voor jong en oud een mooie dag van te maken. De vragen in ’t Trefpunt over het Koninkrijk waren wel moeilijk, maar nodigden wel uit tot gesprek. De aantekeningen zullen verwerkt worden tot een fraaie sketch. U hoort er nog van. Laten wij een biddende gemeente zijn. Bidden en werken. Vrolijk en vrij.
Ook veel dank aan de gastvrijheid van Mart en Coby van Buuren: 76 mensen hebben genoten van een overheerlijke lunch op de voedselakker en van alles wat het land ons geeft. Maakt ons ook bewust van de verantwoordelijkheid voor de schepping.
27 kinderen hebben in de zon een broodje worst en nog meer picknick genoten. Voor iedereen was er een vogelhuisje te beschilderen. En dat leidt natuurlijk ook tot meer want vele vogeltjes zullen in een mooi huisje wonen. Het springkussen en de zonnebloemen maakten het extra vrolijk.
Dankbaar en blij terugkijken naar een mooie start. En dat nodigt uit om hoopvol vooruit te kijken.

Op 19 september hebben de 18+ers na de BBQ op zolder het toetje gegeten en de eerste plannen zijn gemaakt. Het was een gezellige sfeer en we hopen op meer.
10 oktober is de volgende “Zondag op zolder” om 17.00 uur. In de planning staat dat er dan uurQ is, maar deze zal vanwege de mogelijkheden verschoven worden naar 14 november (!). Dit uurQ wordt mede voorbereid door de 18+ers. Hoewel iedereen welkom is willen wij graag de doelgroep is 30-50 jaar aanspreken.

Op 1 oktober is voor het eerst “Eten met de dominee” bij gemeenteleden thuis. Ik laat mij graag verrassen.

Op 3 oktober mag ik (voor het eerst) voorgaan in de Singelhof, waarbij wij het Heilig Avondmaal vieren.

Op 28 oktober gaan wij mooie psalmen en gezangen zingen onder begeleiding van onze organisten Leo Hans Koornneef en Reinier Kroos. Ik mag hierbij een mooie inleiding geven.

Op 29 oktober is alweer het 2e Kerkfeestje voor de kinderen van groep 5 en 6, 7 en 8.

Op 31 oktober zal de eerste kind en schooldienst in de Oude Kerk gehouden worden. Deze dienst zal in samenwerking met “de Groene Oase” gevierd worden. Kinderen van groep 1 en 2 zullen meewerken aan de dienst en iedereen is natuurlijk van harte welkom. Het Combo zal zingen en spelen tijdens deze dienst.
Ook zullen wij aandacht hebben voor de gedachtenis van Piet Meijer. Omdat “Op Weg” van november nog lang duurt vindt u in de “Op Weg” van oktober het I.M. Piet Meijer. Het zijn zo wat data en veel geregel zo aan het begin van het seizoen. Ik weet dat mensen niet zo gauw bellen om iets te vertellen. Maar dat mag altijd! Kijk, als iemand een appeltaart bakt kan ik dat van een afstand ruiken, maar wanneer iemand piekert of er is iets, dan kan ik dat niet ruiken. Ook om even je hart te luchten ben ik altijd bereikbaar. En zo niet….dan bel ik even terug.

Ik wens u gezondheid, een mooie oktobermaand en alle goeds,
Hartelijke groet van ds. Rianne Noordzij