okt 29

Concert van Hosanna – 9 november a.s

Op vrijdag 9 november 2018 gaan de deuren van de Nieuwe Kerk van Maasland, Huis te Veldelaan 16, nog één keer open. De kerk is reeds gesloten voor kerkdiensten en gaat na 1 januari 2019 definitief dicht. Voor de laatste keer genieten van die fijne akoestiek, waarin koor, solisten, orkest en orgel altijd uitstekend tot hun recht kwamen.

In het oratorium Paulus heeft Felix Mendelssohn Bartholdy de geschiedenis van de apostel Paulus, zoals beschreven in bijbelboek Handelingen, op muziek gezet. Dramatische gebeurtenissen volgen elkaar op, afgewisseld met momenten van stille berusting en devotie. Dat beheerst Mendelssohn als geen ander, reden waarom hij een van de favoriete componisten is van de Christelijke Oratoriumvereniging ‘Hosanna’.

Er komen uitstekende solisten: de sopraan Kaiyi Min, alt Klarijn Verkaart, tenor Arco Mandemaker en bas Sinan Vural. Het Dordrechts Kamerorkest verzorgt de begeleiding, met organist Leo Hans Koornneef aan zijn ‘eigen’ orgel. Dirigent is Hans Cok.

De voorverkoop is al begonnen: bij Bloemsierkunst Bloei, Huis te Veldelaan 2 en Sigarenmagazijn Hartelust, Rembrandtlaan 1, Maassluis (Palet). In de voorverkoop slechts € 20,- inclusief consumptie en tekstboekje. Kinderen onder begeleiding gratis.

Meer informatie:  010-5913764   en  www.covhosanna.nl