nov 11

Collecte voor OTC-Ghana van j.l september kwam op een goed moment

Aan de diaconie van de PGM,

De opbrengst van de collecte afgelopen juli was bestemd voor de Ghana-commissie. Wij hebben hiermee het algemene werk van het OTC (Orthopedisch Trainings Centrum) in Nsawam in Ghana ondersteund.

Het geld kwam op een goed moment! Sister Elisabeth reageerde meteen op mijn mail:

“Mijn gebeden zijn verhoord. Ik was al een paar weken bezig om fondsen aan te schrijven voor de medische zorg en operaties die een aantal kinderen nodig hebben. Er zijn de afgelopen weken twee kinderen binnengekomen, met urgente zorg, en de kosten daarvan kunnen niet betaald worden door familie of verzekering. 

Jullie gift komt zó goed van pas! Ik zal jullie wat meer over deze kinderen vertellen:

 Op de foto zien jullie een klein meisje, ze heeft drie operaties nodig. Ze is anderhalf jaar oud, geboren met Spina Bifidia (open ruggetje) en een aantal andere beperkingen. We hebben een arts die haar kan opereren. 

Ook werd een 3 jarig kind opgenomen; tot zijn derde jaar ontwikkelde hij zich normaal. Maar nu kan hij niet meer zien. Hij is ook bij de arts hier geweest, heeft medicijnen gekregen, en is doorverwezen naar een arts in het ziekenhuis in Accra. Het is afwachten wat de artsen voor dit kindje kunnen doen. Ik bid dat men zijn blindheid kan wegnemen, en hij weer kan zien.

We gebruiken het geld om het zorgproces voor deze kinderen in gang te zetten. Jullie gift had niet op een beter moment kunnen komen!

Sister Elisabeth”

Wij (de Ghana-commissie) willen jullie bedanken voor de fijne samenwerking, en de gift van de collecte.

Hoe mooi zou het zijn, om deze kinderen nog wat verder op weg te helpen?

 

Vriendelijke groeten,

Ghana-commissie PGM

Koos van Woerden
Daan Verboon
Gonda Verboon-de Zeeuw