jan 30

BERICHT VAN DE ZENDINGSCOMMISSIE

De zendingscommissie organiseert de inzameling van postzegels, ansicht – en geboortekaarten, oude mobieltjes, oud en buitenlands geld en lege cartridges.

Weggooien, dat doet u toch niet? Weet u soms niet goed wat u moet doen met oude mobieltjes, lege cartridges of oude ansichtkaarten en postzegels?  Verzamel deze voor het werk van Kerk in Actie. Daarmee kunnen we samen nog meer mensen in de wereld een mooie toekomst geven. De inzamelingen leveren           landelijk ca. € 25.000 per jaar op.

Postzegels, ansicht- en geboortekaarten. U kunt postzegels en ansicht- en geboortekaarten sparen voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de GZB (Gereformeerde Zendingsbond). Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg en aandacht.  Vervolgens verhandelen zij de postzegels via verkoopadressen in Nederland en op nationale en internationale beurzen. De ansichtkaarten verkopen ze aan verzamelaars of bieden ze te koop aan via websites, zoals Marktplaats. ( n.b. Een ansichtkaart is een enkele kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres en postzegel. Dit zijn verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding. Bijna alle dubbele kaarten en enkele kaarten die in een enveloppe verzonden worden, zijn oud papier. Er is nog wel handel in dubbele kaarten van Anton Pieck, Voor het Kind, en Stichting Kinderpostzegels).

Oude mobieltjes. Veel oude mobieltjes liggen ongebruikt in de kast, terwijl ze geld waard zijn. Kerk in Actie krijgt voor veel oude mobieltjes maximaal  € 3,-    De ingezamelde mobieltjes worden door een bedrijf nagekeken, zo mogelijk gerepareerd en weer verkocht. De ‘zo goed als nieuw’ gebruikte telefoons worden verkocht via winkels in  Oost Europa, Azie, Zuid-Amerika. In deze landen is het GSM netwerk vele malen betrouwbaarder dan het ‘vaste’ net en is er veel vraag naar de goedkopere recyclede toestellen.

Oude cartridges en lege toners  Wilt u oude cartridges ( inktpatronen) en lege toners sparen voor Kerk in Actie? Voor elke bruikbare cartridge (origineel)  ontvangt Kerk in Actie een vergoeding van het bedrijf Eeko.  Alle merken en type inkt- en tonercartridges zijn welkom.   Het bedrijf Eeko is vooral geïnteresseerd in de merken , Hewlet Packard, Canon, Lexmark, Panasonic, Ricoh, Dell en Brother.

Buitenlands en oud Nederlands geld sparen. U kunt buitenlands geld en al het oude Nederlandse munt- en papiergeld sparen voor Kerk in Actie. Zij verkopen dit geld aan banken, handelaars en verzamelaars.

Waar kunt u inleveren?  U kunt postzegels , kaarten, oude mobieltjes , buitenlands geld en cartridges inleveren in de speciaal daarvoor bestemde mand die u kunt vinden in de garderobe van de Oude Kerk.

De zendingscommissie zorgt ervoor dat de ingezamelde artikelen op de juiste plaats wordt afgeleverd.

Collecte opbrengsten van de laatste 4 maanden in 2019

Maand september € 462,67,