Kerken te Maasland

Voorpagina Nieuws berichten

Dienst in de Kerstnacht

Op dinsdagavond 24 december bent je van harte welkom in de Kerstnachtdienst. Voor de aanvang van de dienst beginnen we al met samenzang.

De zanggroep FEM verleent medewerking.

Vier dames zingen eigentijdse liederen.

Op die manier hopen we dat jong en oud zich zal thuisvoelen.

 

Het thema van de dienst is : Verandering. Aanvang 22.30 uur.

Tot ziens !    ds. Simon van der Hauw


 

(Geen) verkoop collectebonnen in December

Géén verkoop collectebonnen in de OUDE KERK

Wilt u dit jaar nog collectebonnen, tegen contante betaling, aanschaffen?

Neemt u dan ná 22 december contact op? 010-5919515 of via email  hdh@caiway.nl


 

Kliederkerk – 15 december

‘Het goede nieuws’

15 december, nog een paar weken en het is kerstfeest. Buiten wordt het al vroeg donker. Midden in Maasland, vóór de Oude Kerk staat een enorme kerstboom, vol lichtjes. Als je je ogen een beetje dichtknijpt… dan lijken het wel sterretjes aan de hemel, zo mooi! En ga je mee naar binnen? Binnen is het lekker warm. 

 

In de Oude Kerk staat ook al een prachtige grote kerstboom, en ook daar branden mooie lichtjes. In de kerk klinkt muziek. En er is nieuws.. goed nieuws!! 

Dat wil je horen! Hier wil je bij zijn!!

(meer…)

Kronen weer glanzend

De kronen en ander koperwerk is weer gepoetst. Dinsdag 12 november om 9 uur stonden de vrijwilligers op de stoep van de kerk voor de poetsbeurt van het koper. Arie Koppert had weer voor een hoogwerker gezorgd, waardoor de kronen er makkelijk en veilig afgehaald konden worden. Vervolgens werd er druk gepoetst. Het was een gezellige ochtend met elkaar en vele handen maken licht werk. Want om twaalf uur was alles gepoetst en hingen de kronen weer op hun plek. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers voor jullie inzet! De twee dagen erna is de hele vloer in de kerk geboend door schoonmaakbedrijf Van Asten. Zo ligt ook de vloer ligt er weer glanzend bij.

De kerkrentmeesters

(meer…)

Tonnen gevuld voor Ghana

Zondag 10 november jl. (traditiegetrouw de zondag na de dankdag voor arbeid en gewas) werden ‘de tonnen gevuld’ voor het Ortopedisch Trainings Centrum (OTC) in Ghana.
Gemeenteleden brachten véél mee naar de kerk: handdoeken, shampoo, tandenborstels, schrijfgerei, en nog veel meer. Dit alles is voor de patiënten en hun familieleden van het centrum. Op grote tafels die in de kerk stonden, werden de stapels groter en groter, en de dag erna zijn er twee grote tonnen gevuld met producten die men daar goed kan gebruiken, en die niet (of alleen heel duur) te verkrijgen zijn in de winkels.
De tonnen zijn woensdag op transport gegaan, en als alles goed gaat, zijn de tonnen voor de kerst bij het OTC in Ghana.
Gemeenteleden hebben ook geld gegeven (€375,-): daarvan is het transport betaald, en zijn producten gekocht om de tonnen tot helemaal bovenin te vullen; er kon echt niks meer bij.
 
Namens de Ghana-commissie willen we jullie bedanken voor jullie giften.
We waren onder de indruk dat jullie (net als voorgaande jaren) zóveel over hebben voor de patiënten en hun familieleden. Dank!

Kerstsamenzang

Blij verrast waren wij de afgelopen jaren dat u in groten getale gehoor gaf aan onze uitnodiging voor de kerstsamenzang in nostalgische sfeer. Hierbij willen wij u, uw partner en andere geïnteresseerden uitnodigen voor alweer de zesde editie van deze prachtige avond vol nostalgie en zang in de Oude Kerk van Maasland.

Gezien de grote belangstelling organiseren wij dit jaar wederom twee avonden, te weten maandag 16 december en dinsdag 17 december 2019.

Onder leiding van dirigent Alan Gibson en met begeleiding van Brassband Rijnmond en organist Reinier Kroos zullen wij met elkaar de mooiste kerstliederen zingen. Na afloop van de samenzang is er nog gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een glaasje naar wens.

Reserveren:

Wilt u ook meezingen? Het aantal plaatsen is beperkt, vraag uw zitplaats(en) aan door een e-mail met uw naam, adres, voorkeursdatum en het aantal plaatsen dat u wenst te sturen naar: kerstsamenzang@bvb-substrates.nl of bel naar Miralda Treuren (0174-535431).

Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als wij en horen graag spoedig van u.

Met warme groet,

BVB Substrates

Coby en Mart van Buuren

Open Podium

vrijdagavond 24 januari 2020, voor jong en oud!!                                                              

Bespeel je een instrument, kun je zingen of gedichten voordragen? Dan is “Open Podium” iets voor jou! Kun je schilderen, fotograferen of iets dergelijks? Dan biedt dit “Open Podium” jou of jullie een mooie plek. Wil je meedoen, meld je dan aan. Voor verdere informatie zie het boekje Inspiratie en Bezinning.

De Taakgroep.

Kerstconcert Westlands Mannenkoor

Kerstconcert Westlands Mannenkoor in De Doelen

Vorig jaar was ons bezoek aan het kerstconcert van het Westlands Mannenkoor in De Doelen een groot succes. Ook dit jaar heeft Nooteboom Tours weer een mooie aanbieding voor ons en wel op maandagavond 23 december. Het touringcarbedrijf verzorgt opnieuw vanuit Maasland de heen- en terugreis naar het kerstconcert van het Westlands Mannenkoor in De Doelen. (Bij voldoende deelname ook vanuit Schipluiden).

Het bezoek aan het concert incl. het vervoer op deze avond kost € 27,50.

Wanneer u samen met iemand wilt gaan moet u dit aangeven als u zich aanmeldt, dan houden wij hier rekening mee bij het bespreken van de plaatsen.

Aanmelden vóór 1 december a.s.

U kunt zich aanmelden bij:

Leonie Graveland,                 tel. 010-5919893

Joke ’t Hart-Mosterd, tel.: 010-5920327, email: joke.thart@gmail.com

MISSIONAIRE DIENST 3 NOVEMBER

Het is al weer enige tijd geleden dat er een missionaire dienst was, maar zondag 3 november  is het weer zover. Ook nu staan  God  ontmoeten, elkaar  ontmoeten, elkaar inspireren en naar elkaar om  zien, centraal. 

De kerk is die dag vanaf 9.15 uur open, koffie en thee staan klaar, van harte welkom! 

Voor de goede orde: ook na de dienst is er, zoals gebruikelijk,  gelegenheid tot napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Het thema van de aanstaande missionaire dienst op 3 november  is:

                                                   “Wat voor iemand ben jij?”  

De voorganger in deze dienst is ds. Renske Oldeboom uit Delft. 

Tot ziens op 3 november in de Oude Kerk !

Programma Inspiratie & Bezinning seizoen 2019-2020

Een goed verhaal. 

Dat is het thema van de PKN voor het seizoen 2019-2020. 

De Taakgroep Inspiratie & Bezinning heeft bij de samenstelling van de activiteiten rekening gehouden met dit thema. 

Klik hier voor een overzicht van het programma voor het seizoen 2019-2020taakgroep – boekje 20192020 online

In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. Bijbelse verhalen nodigen je uit om deze te vertalen naar je eigen leven. Daarmee wordt het goede verhaal van God en mensen een spiegel voor ons dagelijkse leven. 

Ook tijdens de activiteiten van de taakgroep Inspiratie & Bezinning zijn we bezig met dat goede verhaal. Een goed verhaal laat je namelijk niet koud maar brengt je in beweging. Een goed verhaal houd je niet voor jezelf maar deel je met anderen. 

Er is altijd gelegenheid om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan over zaken die met geloof te maken hebben of om te luisteren naar elkaar met het doel te groeien in persoonlijk geloof én als kerkelijke gemeente. 

We hebben geprobeerd om een gevarieerd aanbod voor jong en oud samen te stellen. 

Als je ideeën hebt voor het volgende seizoen, geef die dan vooral door aan Marja Dijkshoorn, Marin van Hartingsveldt, Simon van der Hauw of Liesbeth van Santen. 

Wij wensen je veel inspiratie. 

Agenda

Klik hier om direct naar de Agenda te gaan. Hierin vindt u de aankomende activiteiten.

Is er een activiteit die er nog niet in staat, laat het ons dan even weten: info@kerkentemaasland.nl

Aan de rechter kant van deze pagina vindt u een kort overzicht van de aankomende activiteiten.


 

Algemeen


Predikanten:ds. S. Tj. van der Hauw, tel. 5921624, e-mail: simonvanderhauw@hotmail.com; ds. B.W.J. de Ruyter, tel. 5922313, e-mail: w.de.ruyter@hccnet.nl

Scribaat: e-mail: scriba@pg-maasland.nl

Kopij inleveren: voor zondagavond 18.00 uur via Lia de Vos, tel. 5918164 en Margreet Poot, tel. 5926567, e-mail: samen@pg-maasland.nl

Website:www.kerkentemaasland.nl

Vervoer naar de kerk: Jan Heijdra, tel. 5911788 of Alex Taal, tel. 5922584