Kerken te Maasland

Voorpagina Nieuws artikelen

 • Dagje Antwerpen

  Dagje Antwerpen

  Afgelopen zaterdag zijn wij met een aantal gemeenteleden voor de Singelhof in de touringcar gestapt om onder leiding van onze herder “Simon” het oude centrum van Antwerpen te bezoeken waar wij met een interessant stukje kerkgeschiedenis kennis hebben gemaakt.

  Op deze mooie en warme zaterdag, het kon werkelijk niet beter,  is een bezoek gebracht aan Onze Lieve Vrouwekathedraal, gewandeld langs de fraaie Mariabeelden die aan de Antwerpse straatgevels prijken en het museum Plantin-Moretus een drukkerij, kantoor met Patriciërswoning (rond 1600) waar destijds schilder Rubens regelmatig op bezoek kwam. Entree in de gebouwen, lunch en rondleiding werd verzorgd door onze chauffeur die zich van zijn beste kant heeft laten zien. De kathedraal is een meesterwerk van Brabantse Gotiek met meerdere Bijbels gerelateerde versieringen in de gevels. Naast de beroemde drieluiken van schilder Rubens waarin de kruisiging van  en het van het kruis halen van Christus was afgebeeld. Indrukwekkend hoe met het oog voor detail van schilder Peter Paul Rubens, onze Heer Jezus na zijn kruisiging een blauw-witte huidskleur heeft gegeven. Geheel anders is de interieur schildering van de Vieringtoren met de Hemelvaart van Maria van schilder Cornelis Schut uit 1647 waar zij als het ware de Hemel in wordt gezogen. Tussen de middag hebben wij met zijn allen aan een lange tafels zittend gelunched, met wat fantasie kan je een vergelijking trekken met de Herder en zijn schapen aan een lange tafel. In de middag zijn wij naar het museum Plantin-Moretus geweest, de oorsprong van een later zeer bekende drukkerij uit de 16e eeuw waar vele Bijbels werden gedrukt. Men maakte kennis met het gedrukte woord, veelal voorzien van enkele fraaie kopergravures die het boek in woord en beeld liet zien. Vergelijk het met het huidige Internet, het was het eerste industriële drukwerk van de 16e eeuw. Voor die tijd zeer vernieuwend, innovatief zouden wij tegenwoordig zeggen. We hebben niet alleen topstukken zoals de Gutenbergbijbel, maar ook vele wetenschappelijke drukwerken van die tijd gezien. Na afloop was er nog gelegenheid voor een bezoek aan een terrasje of een winkel, even na zes uur waren wij weer in Maasland. Dank aan de organisatoren voor deze mooie dag.

  Hans Scheijbeler.

  ——————————————————————————————————————————–

  Lees verder →
 • Fotoimpressie Kliederkerk van 23 september j.l

  IMG_4880

  Fotoimpressie Kliederkerk van 23 september j.l
   
  Zondag 23 september j.l was er weer Kliederkerk Maasland. Voor het eerst in de Oude Kerk in Maasland. 
  Het thema was ‘Bouw je mee?’
  Er is vier keer per jaar Kliederkerk Maasland. Van 15.30 tot 17.30 uur is jong en oud welkom. We gaan samen ontdekken, samen vieren en samen eten. 
   
  Iedere Kliederkerk staat er een Bijbelverhaal centraal.
  Deze zondag was dat het verhaal dat Jezus vertelde over de wijze man, die zijn huis op de rotsen bouwde, en de domme man die zijn huis op het zand bouwde. Jong en oud bouwde, knutselde en speelden. We vierden, zongen, luisterden, praatte bij met bekende en nieuwe bezoekers. En we hebben heerlijk gegeten met elkaar.
  Lees verder →
 • Gastgezinnen gezocht

  Gevraagd Gastgezinnen

  Op 14 oktober starten de eetgroepen. 

  De uitnodigingen aan de jongeren zijn onderweg.
  Dat betekent dat er gastgezinnen nodig zijn om de jongeren te ontvangen.

  Wilt u een groep jongeren in uw huis te ontvangen en een eenvoudige, lekkere maaltijd verzorgen?
  Dan dan horen wij dat graag!!

  Lees verder →
 • Herinneringsboekje

  HERINNERINGSBOEKJE

  Bij de sluiting van de Nieuwe Kerk  en de ingebruikname van de vernieuwde Oude Kerk is een boekje samengesteld. In dit boekje hebben we een aantal herinneringen aan de Nieuwe Kerk en aan de oude situatie van de inrichting van de Oude Kerk van Maasland opgenomen. Het zijn herinneringen in woord en beeld..

  Op zondag 9 september bij het opnieuw in gebruik nemen van de Oude kerk is het boekje voor het eerst gepresenteerd en verkocht.

  Het boekje is geen opsomming van feiten, geen naslagwerk, maar een boekje met mijmeringen en terugblikken. Wellicht dat u er veel uit herkent, maar ongetwijfeld  zult u ook uw eigen herinneringen hebben. Herinneringen die dierbaar zijn, aan momenten van vreugde en verdriet. Van afscheid nemen en een nieuw begin.

  Lees verder →
 • Jaarlijkse middagje uit met de ouderen

  ONS JAARLIJKSE MIDDAGJE UIT MET DE OUDEREN

  Op 6 novembergaan we met de ouderen een middagje uit!

  Waar gaan we deze keer naar toe?

  Lees verder →
 • Oude Kerk zaterdags open

  Oude Kerk zaterdags open

  Op zaterdags is de Oude Kerk open van 11.00 – 16.00u. Voor iedereen die een moment van rust, bezinning of contact zoekt. Ook is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. De doopkapel is ingericht als stiltecentrum en daar is gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor wie dat wil. Natuurlijk is de kerk ook open voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van de kerk en er een kijkje wil nemen.

  Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te doen als vrijwilliger op zaterdag, of als u verder vragen heeft, dan kunt u zich melden bij Lize Boudesteijn (email: lize@caiway.nl, tel: 06-11294415) of Peter van Rijs (peter.vanrijs@gmail.com, tel: 06-43010095).


   

  Lees verder →
 • Ik ben die ik ben door verhalen

  Ik ben die ik ben door verhalen – 4 oktober

  Ds. Piet Schelling zal op deze avond verhalen vertellen die in zijn leven een rol hebben gespeeld. Dit zal hij doen op een boeiende, speels theologisch en theaterachtige wijze. Wees welkom! Meer informatie in het boekje “Inspiratie en Bezinning” op de website www.kerkentemaasland.nl . Deze avond is in de Oude Kerk, op donderdag 4 oktober om 20:00 uur (met inloop vanaf 19.45 uur).

  ———————————————————————————————————————————

  Lees verder →
 • Foto’s ingebruikname van de vernieuwde Oude Kerk

  IMG_5726We hebben een Foto album aangemaakt met daarin foto’s die genomen zijn tijdens de ingebruikname van de vernieuwde Oude Kerk. 

  Klik hier om het album te openen.

  De foto’s zijn gemaakt door Koos van der Lee.

   


   

  Lees verder →
 • Programma boekje Inspriratie & Bezinning 2018-1019

  INSPIRATRIE & BEZINNING

  Klik op de onderstaande link om het programma boekje van Inspiratie & Bezinning 2018-2019 te openen.

  taakgroep – boekje 20182019 vs 2.0


   

  Lees verder →
 • Agenda

  Klik hier om direct naar de Agenda te gaan. Hierin vindt u de aankomende activiteiten.

   

  Is er een activiteit die er nog niet in staat, laat het ons dan even weten: info@kerkentemaasland.nl

  Aan de rechter kant van deze pagina vindt u een kort overzicht van de aankomende activiteiten.


   

  Lees verder →