Kerken te Maasland

Voorpagina Nieuws berichten

Programma Kerkennacht 22 juni a.s

Klik hier voor het programma (pdf) van de kerkennacht 22 juni a.s

Folder Kerkennacht 

Weeknieuws 23 juni

Kerkdiensten

Zondag 23 juni   

10.00 uur     Oude Kerk    ds. R. Noordzij


Bij de dienst van 23 juni

Kinderkerk

Ik maak je los In het verhaal van deze zondag komen we een man tegen die vast zit, om te voorkomen dat hij zichzelf verwondt. Maar telkens rukt hij zich weer los. Jezus gaat naar hem toe en verlost hem. De man gaat naar huis en vertelt iedereen wat er gebeurd is. Dit heeft zijn leven totaal veranderd. Spaardoel van de kinderkerk: is fietsen voor schoolkinderen in Kenia

Organist

Deze zondag zal Leo Hans Koorneeff op het orgel spelen.

Oppasdienst

Deze zondag wordt de oppasdienst verzorgd door Laura de Vries.

Collecten

De eerste collecte is voor Kerk in actie Wereldvluchtelingendag , zie toelichting hieronder, de tweede collecte voor algemeen kerkelijk werk. Bij de uitgang wordt er gecollecteerd voor het orgelfonds.

  

Toelichting collecte 23 juni: Kerk in Actie Wereldvluchtelingendag – Nigeria

Steun vluchtelingen in Nigeria Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. In ons eigen land hebben we soms moeten om vluchtelingen welkom te heten. Maar de meeste vluchtelingen worden niet in Europa, maar in hun eigen land of regio opgevangen. In Noordoost-Nigeria zijn 1,8 miljoen mensen op de vlucht voor het geweld van Boko Haram. De vluchtelingen strijken neer in dorpen van mensen, die zelf ook moeite hebben om rond te komen. Er is een enorm tekort aan voedsel door armoede, geweld, vernielingen en slechte weersomstandigheden. Via Nigeriaans kerken en hulporganisaties kan Kerk in Actie voedselhulp bieden en hongersnood voorkomen. Met de opbrengst van de collecte steunt Kerk in Actie wereldwijd diaconale partners, zoals in Nigeria waar kerken en hun hulporganisaties voedselhulp bieden en hongersnood voorkomen.

Jeugdkerk

Ha Jongelui,

Op zondag 23 juni 2019  is er weer Jeugdkerk. Leuk om met elkaar de week door te nemen.

Weer een onderwerp te kunnen bespreken en samen te bedenken wat geloof ons hierin kan helpen. Alleen kan dat lastig zijn, maar samen komen we vaak tot bijzondere inzichten.

We hopen jullie graag te zien! Groeten van de Jeugdkerkleiding.

 

Overig Nieuws (meer…)

Zaterdag 22 juni Kerkennacht – programma

Kerkennacht 2019 op zaterdag 22 juni.

“Is dit óók kerk?”

Op zaterdag 22 juni houden wij met de gezamenlijke kerken in Midden-Delfland kerkennacht 2019. De kerk is dan open vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur, We willen gedurende die avond de kerk presenteren, laten zien dat de kerk meer inhoudt dan alleen de plaats waar je op zondag naar toe gaat.

 

Wat is de Kerkennacht?
Dit tweejaarlijkse evenement wil de drempel om een plaatselijke kerk binnen te gaan verlagen.

Tijdens de Kerkennacht laten plaatselijke kerken in het hele land zien dat je in hun kerk verassende dingen kunt beleven. Onder het motto “Is dit óók kerk?” stellen kerken zichzelf open en laten ze een ongekende kant zien.

Ook in Maasland, Schipluiden en Den Hoorn zijn kerken open.  In Maasland trekken we als Protestantse Gemeente Maasland (de Oude Kerk) en de  Parochie van de H. Maria Magdalenakerk samen  op.

In Schipluiden openen de Jacobus de Meerdere kerk (Burg. Musquetiersingel 56) en de Hervormde Kerk (Dorpsstraat 3) hun deuren. (19.00 – 23.00 uur)

Kerkennacht in Den Hoorn begint in de Rijstuin (Woudseweg 26). Om 15.30 uur zijn volwassenen en kinderen welkom. Om 19.00 uur start het programma in de RK Kerk (Hoornseweg 12).

De kerken laten op die avond een wisselend programma laten zien. In de dorpskernen komen posters te hangen met daaronder flyers met het programma van de afzonderlijke kerken. U bent in al deze kerken van harte uitgenodigd een kijkje te nemen.

 

Programma in de Oude Kerk:

19.00 uur koffie en thee

19.30 uur Hannie van Dorp speelt dwarsfluit

20.00 uur Spirit zingt

21.00 uur Leo Hans Koornneef speelt orgel

21.30 uur Hannie van Dorp speelt dwarsfluit

22.00 uur Leo Hans Koornneef speelt orgel

22.30 uur afsluiting met een drankje en een hapje

 

Doorlopend kunt u op de tv schermen het maken van het liturgisch meubilair zien. Natuurlijk kunt u ook uitgebreid de kerk bekijken, wel of niet met een gids.

 

Interesse in spullen uit de Nieuwe Kerk of De Magneet?

Nieuwe Kerk en De Magneet

Indien u interesse hebt voor spullen uit de Nieuwe Kerk of De Magneet kunt u contact opnemen met Ary van Woerden (awoerden@kabelfoon.nl, tel.nr. 010-5911131). De banken uit de Nieuwe Kerk zijn te koop voor 100 euro per stuk.


 

Kinderoppas afwezig

Vanwege de verbouwing is er geen kinderoppas. Het is de bedoeling dat de Pastorie vanaf september weer in gebruik kan worden genomen. Raadpleeg Op Weg of kijk op de website / digitale nieuwsbrief voor actuele informatie tegen die tijd.


 

Oude Kerk zaterdags open

Op zaterdags is de Oude Kerk open van 11.00 – 16.00u. Voor iedereen die een moment van rust, bezinning of contact zoekt. Ook is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. De doopkapel is ingericht als stiltecentrum en daar is gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor wie dat wil. Natuurlijk is de kerk ook open voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van de kerk en er een kijkje wil nemen.

Mocht u geïnteresseerd zijn om mee te doen als vrijwilliger op zaterdag, of als u verder vragen heeft, dan kunt u zich melden bij Lize Boudesteijn (email: lize@caiway.nl, tel: 06-11294415) of Peter van Rijs (peter.vanrijs@gmail.com, tel: 06-43010095).


 

Programma boekje Inspriratie & Bezinning 2018-1019

Klik op de onderstaande link om het programma boekje van Inspiratie & Bezinning 2018-2019 te openen.

taakgroep – boekje 20182019 vs 2.0


 

Agenda

Klik hier om direct naar de Agenda te gaan. Hierin vindt u de aankomende activiteiten.

Is er een activiteit die er nog niet in staat, laat het ons dan even weten: info@kerkentemaasland.nl

Aan de rechter kant van deze pagina vindt u een kort overzicht van de aankomende activiteiten.


 

Algemeen


Predikanten:ds. S. Tj. van der Hauw, tel. 5921624, e-mail: simonvanderhauw@hotmail.com; ds. B.W.J. de Ruyter, tel. 5922313, e-mail: w.de.ruyter@hccnet.nl

Scribaat: e-mail: scriba@pg-maasland.nl

Kopij inleveren: voor zondagavond 18.00 uur via Lia de Vos, tel. 5918164 en Margreet Poot, tel. 5926567, e-mail: samen@pg-maasland.nl

Website:www.kerkentemaasland.nl

Vervoer naar de kerk: Jan Heijdra, tel. 5911788 of Alex Taal, tel. 5922584