apr 25 2018

==> Agenda R.K. kerk <===


R.K. kerk H. Maria Magdalena

Hammerdreef 5

3155 BD Maasland

(Postadres: Meester Postlaan 6 3155 BM Maasland)

Het parochiesecretariaat is bereikbaar op

dinsdag – en woensdagmorgen van 09.15 uur – 12:15 uur. Telefoon: 010–5912055               

Emailadres: maasland@onzelievevrouwvansion.nl

 

Voor zeer dringende situaties, bij ziekenzalving en bij overlijden belt u het nummer van het parochiesecretariaat. (zie hierboven). Op het antwoordapparaat wordt aangegeven welk nummer u kunt bellen. Voor alle andere zaken kunt u tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat Maasland terecht. (zie hierboven)


Afspraak – Bezoek – Pater Klemens Hayon

Pater Klemens Hayon gaat voor op de 1ste, 3de en 5de dinsdag van de maand. Na de viering is er gelegenheid voor een gesprek met de pater of een bezoek bij de mensen thuis.

Wilt u hier gebruik van maken, dan kunt u dit doorgeven aan het parochiesecretariaat op dinsdag- en woensdagmorgen van 9.15-12.15 uur of per email: maasland@onzelievevrouwvansion.nl 

Let op:

De viering op zondagochtend in de R.K. Kerk

start om 9:30 uur

 


Agenda R.K. kerk 29 april t/m. 6 mei 2018

 

  • Zondag 29 april 9.30 uur
  • Eucharistieviering m.m.v. St. Caecilia Voorganger Pastor E. Stok

 

  • Dinsdag  1 mei  9.30 uur
  • Eucharistieviering met KBO ontmoetingsochtend Voorganger Pastor E. Stok

 

  • Vrijdag 4 mei 20.00 uur Klaverjassen – De Link

 

  • Zondag 6 mei 9.30 uur
  • Eucharistieviering met samenzang Voorganger Pastor D. Verbakel


Misintenties zondag 29 april 2018

  • Jacoba Maria Ammerlaan-v. Leeuwen;
  • In liefdevolle herinnering aan Marion van Leeuwen;
  • In liefdevolle herinnering aan Theo v. Dijk en zegen over zijn gezinnen.

 

Afscheid Paul Mantelaers.

Op zondag 29 april zal pastor Paul Mantelaers afscheid nemen van het pastorale team van St. Ursulaparochie en de parochie O.L.V. van Sion. U bent van harte welkom bij de viering om 9.30u in de St. Jacobuskerk in Schipluiden. In die parochiekern is hij de afgelopen jaren de eerst aanspreekbare geweest. Aangezien hij zich verbonden heeft gevoeld met alle parochiekernen, hopen wij op de aanwezigheid van vele parochianen uit de verschillende geloofsgemeenschappen die de beide parochies rijk zijn. Na afloop kunnen we elkaar tot 14.00u ontmoeten in het Notenschip, Schoolplein 4, 2636 GB Schipluiden. Daar kunt u hem onder het genot van een hapje en een drankje de hand schudden. Wij zien uit naar uw komst.
Namens het organisatiecomité, Joop Zuydgeest, Pastoraatsgroep Schipluiden

Roepingenzondag – 22 april  

De boodschap van paus Franciscus voor Roepingenzondag 2018 is gepubliceerd. Bij roeping gaat het erom het woord van God te horen en te begrijpen wat het betekent voor jouw leven, schrijft de paus in zijn boodschap. Deze is in verschillende talen op de website van het Vaticaan geplaatst. Omdat de roepstem van de Heer niet op dezelfde manier ervaarbaar is als de dingen die we direct kunnen horen, zien en aanraken, kan het gebeuren “dat die roepstem wordt overspoeld door de vele zorgen in ons hart en onze geest.” Het wordt tegenwoordig ook steeds moeilijker om te luisteren, constateert de paus, omdat we leven in een samenleving met veel lawaai en een ontzettend groot aanbod van informatie.

We moeten daarom alert zijn, ook op de details in ons dagelijks leven, “zodat we kunnen leren hoe we dingen kunnen zien met de ogen van het geloof, en open kunnen blijven staan voor de verrassingen van de heilige Geest.”

Vandaag wordt er collecte gehouden; folders liggen achterin de kerk.

Maria Magdalena Inspireert, Pelgrimsreis naar Vézelay 10 t/m 13 mei 2018

Gaat u mee op pelgrimsreis naar Vezelay? De plek waar Maria Magdalena wordt vereerd, vanuit de geschiedenis. Bij voldoende belangstelling organiseert Sion een reis naar Vézelay. Ook het bekende Taizé zal dan worden bezocht. De reis vindt plaats van 10 t/m 13 mei. Speciaal voor onze Maria Magdalena wordt deze pelgrimsreis georganiseerd. De reis wordt georganiseerd door VNB, Betekenisvol ontmoeten, een organisatie die gespecialiseerd is in dit soort reizen. Een Comfort Class touringcar zal ons vervoeren in een bus waarin plek is voor maximaal 45 pelgrims. Kosten: 499,00 euro per persoon bij aanmelding van 32 personen. Bij 38 personen wordt het bedrag 479,00 euro per persoon. Voor meer informatie zie folder achterin de kerk.

 


Inzameling Voedselbank

Zoals bekend kunt u elke week spullen (houdbare levensmiddelen en huishoudelijke artikelen) meenemen voor de Voedselbank. U kunt de meegebrachte artikelen achterin de kerk in de daarvoor bestemde mand achterlaten.

 


 

Kerkbalans

geef meer voor het zelfde!

Vul een ANBI formulier in. 

(Verkrijgbaar bij het secretariaat R.K. kerk)