mei 09

Herinrichting oude kerk Woensdag 9 mei 2018

Woensdag 9 mei 2018, Herinrichting oude kerk.

Vandaag dinsdag 8 mei, zijn de verwarmingsmonteurs druk bezig met het plaatsen van de toe- en afvoerbuizen voor de verwarming. In het portaal zien we de buizen reeds bevestigd aan de muur. Deze buizen lopen door tot de verdieping waar de drie ketels geplaatst zijn en worden daar aangesloten op de ketels.

Beneden in het schip, aan de kant van het koor, komt een verdeelgroep voor de vloer verwarming.

Het betegelen van de vloer schiet goed op. De tegels op de ringleiding worden het laatst geplaatst, daar komen de dunste tegels, om te voorkomen dat ze de ringleiding raken.

Leden van de stoelencommissie zijn druk bezig met het zoeken van de beste stofkleur voor de zitting en de houtkleur voor de leuning van de stoelen. Hierbij wordt gekeken, naar de kleur van de tegels op de vloer, naar de gemengde kleur van de kolommen onder het orgel en naar de kleur van de pilaren in de kerk. Er zijn ter vergelijking, diverse kleurstalen aanwezig. Het is nog een hele klus, maar de dames hebben goede moed om er ,met een voor iedereen bevredigend resultaat, uit te komen.