mei 16

Herinrichting oude kerk Woensdag 16 mei 2018

Herinrichting oude kerk.

Woensdag 16 mei 2018.

Maandag 14 mei werd er begonnen met het aansluiten van de oude kerk aan de hoofdleiding van het gas, want zonder gas geen vuur en zonder vuur geen warmte. Aanvankelijk viel dat niet mee, omdat de hoofdleiding niet gevonden werd op de plek waar hij op tekening stond. Hij lag n.l. niet op 2,40 meter uit de muur van de overkant ,maar op 1,20 meter. Maar dinsdag is de aansluiting toch gelukt en staat er een mooi groen kastje van waaruit de gasleiding de kerk ingaat.

De tegels in het schip liggen er allemaal keurig in. De vier kratten met tegels die klaar stonden als reserve, waren niet nodig en zijn inmiddels opgehaald. De voegen tussen de tegels worden nu aangesmeerd. Dat is gelijk een beter gezicht. Het gaat er nu echt op lijken.

Boven in de toren wordt de laatste hand gelegd aan het inwendige van het ketelhuis. De leidingen zijn aangesloten op een verdeelcircuit aan de wand. Ook zijn er deuren geplaatst, zodat het ketelhuis afgesloten kan worden.