mrt 30

Eetgroep 20+ wandelt met ouderen


Afgelopen zondag 25 maart 2018 was het Palmzondag. De laatste zondag voor Pasen. Deze tijd voor Pasen noemen Christenen ook wel de ’40 dagen tijd’. In deze drukke, individuele, carrièregerichte en digitale maatschappij, kenmerkt de 40 dagen tijd zich door iets voor een ander te doen in de samenleving.

Vanuit de Protestantse Gemeenschap Maasland deed de Eetgroep 20+ dit voor het kleinschalig wonen in de Singelhof in Maasland. Op zondagmiddag 25 maart hebben 14 jongeren tussen de 20 jaar en 25 jaar gewandeld met 12 ouderen.

De ouderen, warm ingepakt in een rolstoel, en de jongeren er achter om te duwen. Na de frisse neus, en de eerste zonnestralen van het voorjaar, hebben we met z’n allen koffie en thee gedronken. Ter afsluiting aten wij gezamenlijk friet en een kroket.

Deze activiteit toont de betrokkenheid in Maasland. Voor de jongeren is het goed om te weten dat ook deze oudere doelgroep woont in Maasland. Ook heeft iedere jongere het als prettig en fijn ervaren om iets te mogen terug doen voor ouderen. Wij hopen dat de ouderen het enorm gewaardeerd hebben.

We mogen terugkijken op gezellige, leuke, grappige, maar ook leerzame middag.

Namens de Eetgroep 20+ Protestantse Gemeente Maasland,

Bart de Vos

 

Door op de foto te klikken krijgt u een vergroting te zien.