mrt 05

Bericht van de Ghana commissie

Gemeente,

Ik mag u een hartelijke groet overbrengen van onze zuster gemeente in Offinso, in Ghana.
Ik was daar in december 2017.

Er was een kerkenraadvergadering onder de grote boom bij de kerk. Het kerkgebouw staat er goed bij; er wordt regelmatig onderhoud gepleegd, en dat is een goede zaak.

Bij het laatste onderhoud heeft de pastorie een opknapbeurt gehad, en ziet er weer mooi uit.

U zou kunnen zeggen: het gaat goed met de kerk.

Toch zijn er wat vragen: In 2009 vierden we het 50-jarig bestaan van de kerk. Er is toen besloten om een drinkwaterproject aan te gaan leggen. Bij de pastorie was geen water, dus het leek ons een goede zaak om zo’n project op te zetten.
Ook de mensen uit de omgeving zouden gebruik kunnen maken van deze voorziening, en ermee geholpen zijn; een diaconale taak.

Met de inkomsten van zo’n drinkwatervoorziening konden de kosten van het project betaald worden.

Er is een grote school bij de kerk. De kinderen halen gratis water bij de watervoorziening.

Wat mooi dat we zo ook een school kunnen helpen!

De diaconie van de kerk in Offinso zou graag meer mensen helpen. Maar met de inkomsten van de watervoorziening gaat dat niet. Die zijn onvoldoende om de kosten te dekken.

Wellicht kunnen wij , gemeenteleden Maasland, een helpende hand uitsteken?
Er zijn nog veel arme gemeenteleden, gezinnen die financiële hulp nodig hebben. Het onderhoud aan de kerk is ook in de toekomst nodig, net als het onderhoud aan de naastgelegen school.

Wellicht heeft u de collecte in de kerk gemist, en wilt u ons helpen.

U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL 55 RABO 0135394090, tnv Diaconie Protestante Gemeente Maasland, onder vermelding van Zustergemeente Offinso te Ghana

Namens de Ghana commissie,
Daan Verboon