Kerken te Maasland

Voorpagina Nieuws artikelen

 • Herindeling oude kerk 25 april 2018

   

  Herindeling oude kerk

  25 april 2018

  Maandag 23 april is begonnen met het storten van de tweede betonvloer in het schip van de kerk. Het is nog goed weer dus de vloer kan mooi drogen. Dinsdag ligt de vloer er in ,hij ziet er prachtig uit zo glad als een biljartlaken. Het  weer is inmiddels wel verandert, het lijkt of de zomer al voorbij is, zo koud is het vandaag. In het portaal zijn de putten gedicht en de tegels geplaatst. Het  ziet er weer ouderwets uit, maar in de grond is er heel wat gebeurt, niets meer van te zien, maar ik denk dat alles wel op tekening staat, voor het nageslacht bij voorbeeld, of als er eens een storing optreed. Dan moet je toch weten waar te zoeken. In de zijbeuk worden de laatste tegels, als puzzelstukjes , op hun plaats gelegd, zodat ook dit karwei op tijd klaar is. Ja dan begint het er toch aardig op te lijken dat alles volgens schema verloopt.

   

   

   

   

   

  ________________________________________________________________________________________________________

   

 • Herinrichting oude kerk Woensdag 18 april 2018

  Herinrichting van de oude kerk woensdag 18 april 2018.

  Maandag is de tweede laag isolatie op de betonnen vloer gelegd. Die is dunner dan de vorige laag maar het schijnt voldoende te zijn. De dikke laag moet de kou uit de grond tegen houden en deze laag moet zorgen dat de warmte niet naar beneden gaat, maar naar boven. In de zijbeuk is de vloer nagenoeg hersteld, de tegels liggen weer op hun eigen plaats. Een knap stukje werk. In het portaal is de slangen bezweerder bezig om alle slangen in goede banen te leiden, zodat het warme water naar de convectoren en naar de vloerverwarming gaat. Boven in de toren staan drie ketels opgesteld, die worden zo geschakeld, dat ze niet alle drie tegelijk branden, maar naar behoefte ingeschakeld kunnen worden ,naarmate de warmte vraag is. Als het minder koud is brand er soms maar een en als het hard gaat vriezen kunnen de andere ketels bij springen. Dit bevordert de levensduur van de ketels. Vandaag woensdag zijn de vlechtmaten gelegd op de isolatie. Deze matten dien om de slangen van de vloerverwarming, die ook vandaag geplaatst worden, vast te zetten zodat ze bij het betonstorten van de volgende laag niet kunnen verschuiven.

 • Herinrichting oude kerk – 4 april

  Het gevaar is geweken, de slangen in het schip van de kerk liggen netjes onder de grond. Op deze egale zandvloer komen de isolatieplaten te liggen.

  Nu tekent de zon nog de glas in lood ramen op de grond. De opbouw van de vloer is begonnen. Vandaag woensdag gaan de platen op de vloer, het begint er al wat op te lijken. In het portaal van de kerk is het nog een weerwar van slangen, het is te hopen dat de aannemer weet waar alles naar toe moet.  

  In de dikke zwarte slangen die nu onder het zand liggen, komen weer twee dunnere slangen. Deze zorgen voor de aan en afvoer,  van het warme water uit de ketels, naar de convectoren , die geplaatst zijn tegen de muren en in het schip van de kerk. Voor de vloerverwarming komt weer een aparte groep. De drie ketels boven in de toren moeten dat warme water leveren.  Voor de aan en afvoer leidingen naar de ketels ,zijn gaten geboord door de diverse vloeren in de toren.

  Klik op de onderstaande foto om een vergroting te zien.

  IMG_5205IMG_5206

  IMG_5210IMG_5211

   

   

   

   

 • Eetgroep 20+ wandelt met ouderen


  Afgelopen zondag 25 maart 2018 was het Palmzondag. De laatste zondag voor Pasen. Deze tijd voor Pasen noemen Christenen ook wel de ’40 dagen tijd’. In deze drukke, individuele, carrièregerichte en digitale maatschappij, kenmerkt de 40 dagen tijd zich door iets voor een ander te doen in de samenleving.

  Vanuit de Protestantse Gemeenschap Maasland deed de Eetgroep 20+ dit voor het kleinschalig wonen in de Singelhof in Maasland. Op zondagmiddag 25 maart hebben 14 jongeren tussen de 20 jaar en 25 jaar gewandeld met 12 ouderen. Lees verder →

 • Eindexamen in zicht?

  Ook dit jaar doen er weer jongeren uit onze gemeente eindexamen. Kent u iemand? Uw kind, of een broer of zus, een kleinkind, neef of nicht …

  Geeft U a.u.b. haar of zijn naam aan ons door, zodat we kunnen laten merken dat wij als gemeente meeleven in deze spannende tijd. Wij zorgen dan dat er op tijd een leuke en lekkere attentie  bezorgd wordt!

  Jan Chris van Wijk:  jcvwijk@kabelfoon.net


   

 • Dagje uit voor de ouderen

  Ons jaarlijkse dagje uit komt er weer aan.

  Dit jaar gaan we op 22 mei naar Schoorl. Het dag programma ziet er als volgt uit:


  Lees verder →

 • Bericht van de Ghana commissie

  Gemeente,

  Ik mag u een hartelijke groet overbrengen van onze zuster gemeente in Offinso, in Ghana.
  Ik was daar in december 2017.

  Er was een kerkenraadvergadering onder de grote boom bij de kerk. Het kerkgebouw staat er goed bij; er wordt regelmatig onderhoud gepleegd, en dat is een goede zaak.

  Bij het laatste onderhoud heeft de pastorie een opknapbeurt gehad, en ziet er weer mooi uit.

  U zou kunnen zeggen: het gaat goed met de kerk.

  Toch zijn er wat vragen: In 2009 vierden we het 50-jarig bestaan van de kerk. Er is toen besloten om een drinkwaterproject aan te gaan leggen. Bij de pastorie was geen water, dus het leek ons een goede zaak om zo’n project op te zetten.
  Ook de mensen uit de omgeving zouden gebruik kunnen maken van deze voorziening, en ermee geholpen zijn; een diaconale taak.

  Met de inkomsten van zo’n drinkwatervoorziening konden de kosten van het project betaald worden.

  Er is een grote school bij de kerk. De kinderen halen gratis water bij de watervoorziening.

  Wat mooi dat we zo ook een school kunnen helpen!

  De diaconie van de kerk in Offinso zou graag meer mensen helpen. Maar met de inkomsten van de watervoorziening gaat dat niet. Die zijn onvoldoende om de kosten te dekken.

  Wellicht kunnen wij , gemeenteleden Maasland, een helpende hand uitsteken?
  Er zijn nog veel arme gemeenteleden, gezinnen die financiële hulp nodig hebben. Het onderhoud aan de kerk is ook in de toekomst nodig, net als het onderhoud aan de naastgelegen school.

  Wellicht heeft u de collecte in de kerk gemist, en wilt u ons helpen.

  U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer NL 55 RABO 0135394090, tnv Diaconie Protestante Gemeente Maasland, onder vermelding van Zustergemeente Offinso te Ghana

   

  Namens de Ghana commissie,
  Daan Verboon


   

 • Agenda

  Klik hier om direct naar de Agenda te gaan. Hierin vindt u de aankomende activiteiten.

   

  Is er een activiteit die er nog niet in staat, laat het ons dan even weten: info@kerkentemaasland.nl

  Aan de rechter kant van deze pagina vindt u een kort overzicht van de aankomende activiteiten.


   

 • Taakgroep Inspiratie & Bezinning – programma 2017-2018

  Het programma boekje met betreking tot de activiteiten samengesteld door de taakgroep Inspiratie & Bezinning staat op de site: Klik hier om het programma boekje (pdf-bestand) te openen,

  Het landelijke thema van de PKN voor 2017-2018 is: “Kerkproeverij- een open huis”Lees verder →